Θεολογία και Ζωή

15 (μικρο-) πράγματα που κάνουν μια μαμά ευτυχισμένη

20 Μαΐου 2013

15 (μικρο-) πράγματα που κάνουν μια μαμά ευτυχισμένη

B7D837D638E0CA0264547CF3A5D2BED1Από: Ελένη Χαδιαράκου

Πριν γίνουμε μαμάδες, όλες είχαμε μεγάλες προσδοκίες για τα πάντα.

Από τη στιγμή που ανακαλύψαμε τη μητρότητα καταλάβαμε πως μόνο τα μικρά πράγματα μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις ευτυχισμένη στη ζωή. Και όλα έχουν να κάνουν με τα παιδιά μας.

Η Laura Kemp συγγραφέας του βιβλίου Mum Like Us μας δίνει 15 από αυτά τα μικροπράγματα που κάνουν μια μαμά κάνουν ευτυχισμένη.

1. Αν κάποιος, οποιοσδήποτε (εκτός από σένα) έχει μαγειρέψει για  όοοοολη την  οικογένεια και εσύ δε χρειάζεται παρά να κόψεις το ψωμί.

2.  Το οποιοδήποτε μικρούλι λουλουδάκι, ασήμαντο χορταράκι, ή σκουριασμένο καπάκι μας χαρίζει το παιδάκι μας ανακοινώνοντας: «το μάζεψα για σένα μαμά». Και καθόλου δεν μας πειράζει που είναι μούσκεμα, γιατί μόλις είχε κάνει πιπί δίπλα του ένας σκύλος.

3. Όταν το παιδάκι σου, σου δίνει ένα κομματάκι από την (πολύτιμη) σοκολάτα του.

Ναι, είναι μεγάλη σου τιμή να μοιράζεται μαζί σου κάτι τόσο ανεκτίμητο… ακόμη κι όταν τη ρίχνει μέσα στο καπουτσίνο σου που ακόμη δεν έχεις αρχίσει να πίνεις

4. Τα σαββατοκύριακα χωρίς hang over. Όσες φορές κι αν έχεις αναπολήσει εκείνα τα γλεντζέδικα σαββατόβραδα της νιότης σου, πολύ χαίρεσαι που την Κυριακή το πρωί ξυπνάς

5. Όταν τα παιδιά σου ζητάνε να πάνε στο κρεβάτι από μόνα τους.

6. Όταν πέφτει ο πυρετός του παιδιού μετά από 24 ώρες με συνεχόμενα σαραντάρια.

7. Οι γιορτές του σχολείου, του μπαλέτου, οι αγώνες κολύμβησης, αλλά και οποιαδήποτε performance  σε κάνει να κλαις από συγκίνηση ή να γελάς από συγκίνηση για τον μικρό σου ήρωα.

8. Τα βράδια της Κυριακής. Εντάξει από τη μια στεναχωριέμαι που θα πάω στη δουλειά από την άλλη ευχαριστώ το Θεό που θα πάνε στο σχολείο.

9. Όταν το τρίχρονο σου, σου ψιθυρίζει  στο αυτί: «σ’ αγαπώ μαμά μου. Είσαι η πιο όμορφη μαμά του κόσμου! »

10. Όταν στα ταξίδια με το αυτοκίνητο κοιμούνται και δεν τσακώνονται, ούτε μπουγελώνονται, ούτε τραγουδάνε ούτε ρωτάνε πότε φτάνουμε…

11. Όταν τελειώνεις το μισό τοστ τους. Ή κλέβεις από τα γαριδάκια τους. Ή γλύφεις το παγωτό τους για να μην στάξει!

12. Όταν τα παιδιά είναι τόσο μεγάλα, ώστε να ξέρουν κολύμπι και εσύ να μπορείς επιτέλους (!!!) να τελειώσεις εκείνο το προπέρσινο βιβλίο.

13. Κάθε φορά που ακούς το Happy Birthday σε μια άλλη καινούρια, παράφωνη αλλά πολύ χαριτωμένη εκτέλεση.

14. Όταν βλέπεις τα παιδιά να τελειώνουν το υγιεινό πιάτο τους. Ναι συμβαίνει σπάνια αλλά όταν συμβαίνει σας κάνει τόοοοοσο ευτυχισμένη!

15. Όταν τα παιδιά σου προτείνουν: «Να το κάνω εγώ για σένα μαμά;». Είτε πρόκειται για τον καφέ, είτε για το να φέρουν τα γυαλιά σου, είτε απλώς για να σκουπίσουν τα τσιπς που έριξαν κάτω, αυτή η τόσο μεγαλόκαρδη προσφορά, πάντα σας φέρνει δάκρuα στα μάτια.

Πηγή:in.gr