Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Βρήκε το πατρικό του μέσω Google Maps, μετά από 23 χρόνια

21 Μαΐου 2013

Βρήκε το πατρικό του μέσω Google Maps, μετά από 23 χρόνια

MAN AND PLANETΗ τεχνολογία αποδείχθηκε λυτρωτική για έναν 28χρονο Κινέζο, ο οποίος είχε απαχθεί σε ηλικία 5 ετών από το σπίτι του. Ο 28χρονος, σήμερα, Λούο Γανγκ κατόρθωσε να εντοπίσει το πατρικό του μετά από 23 χρόνια, μέσω φωτογραφιών στο Google Maps, σύμφωνα με το δίκτυο CBC News.

 

Το 1990, ο τότε 5χρονος Λούο περπατούσε για να πάει στο σχολείο του, στη μικρή πόλη Γουάν Αν της Κίνας όταν έπεσε θύμα απαγωγής. Οι απαγωγείς του τον μετέφεραν στην επαρχία Φουγιάν, περίπου 1.500 χιλιόμετρα μακριά, όπου μεγάλωσε μακριά από την οικογένειά του.

Δεν ξέχασε όμως ποτέ τη γενέτειρά του. Για την ακρίβεια, ένα μέρος της. Θυμόταν ότι εκεί που έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του, υπήρχαν δύο χαρακτηριστικές γέφυρες. Η επιθυμία του να ανακαλύψει τη γενέτειρά του τον ώθησε να σχεδιάσει ένα χάρτη της πόλης του, τον οποίο ανάρτησε στην κινέζικη ιστοσελίδα «Bring Lost Babies Home», η οποία επικεντρώνεται στον εντοπισμό παιδιών που έχουν χαθεί από τις οικογένειές τους. Σύντομα, ένας εθελοντής έγραψε στον Λούο ότι ένα ζευγάρι είχε χάσει τον γιο του πριν από 23 χρόνια στη μικρή πόλη Γουάν Αν.

Αμέσως, ο Λούο εξέτασε προσεκτικά φωτογραφίες της πόλης στο Google Maps. Δεν άργησε να εντοπίσει τις δύο γέφυρες, που είχαν χαραχθεί στη μνήμη του από παιδί. Όταν πλέον σιγουρεύτηκε ότι η Γουάν Αν ήταν η πόλη όπου γεννήθηκε, ήρθε σε επικοινωνία με τους γονείς του και έτσι η οικογένεια ενώθηκε και πάλι, 23 χρόνια μετά την απαγωγή του.

«Κάθε ημέρα πριν πάω για ύπνο, πίεζα τον εαυτό μου να ξαναζήσει το διάστημα που πέρασα ως μικρό παιδί στο παλιό μου σπίτι», δήλωσε ο Λούο στην κινέζικη εφημερίδα South China Morning Post και προσέθεσε: «Έτσι, αισθανόμουν ότι δεν θα ξεχνούσα ποτέ».

Πηγή:tvxs.gr