Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η εορτή της ανακομιδής του Αγίου Νικολάου στο Πλωμάρι

21 Μαΐου 2013

Η εορτή της ανακομιδής του Αγίου Νικολάου στο Πλωμάρι

ag.nikolaos plomariou

Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στο Πλωμάρι, όπου πανηγυρίζει  ο ιερός καθεδρικός ναός του Πλωμαρίου

Με την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού ξεκίνησαν την Κυριακή  19 Μαΐου οι εορταστικές εκδηλώσεις του καθεδρικού  ιερού ναού μας, που θα κορυφωθούν την Δευτέρα 20 Μαΐου με πανηγυρικό Συλλείτουργο και θα τελειώσουν την Τρίτη 21 Μαΐου στις 6.30 μ.μ με την παράκληση του Αγίου Νικολάου υπέρ όλων των μαθητών που δίνουν εξετάσεις αυτές τις ημέρες.

Το ιερό Λείψανο μετέφερε στο πολιούχο του Πλωμαρίου ο Αρχ. Παρθένιος Γιουβανέλλης απο  την  Ιερά Μονή Υψηλού .

Μετά την εναπόθεση του ιερού Λειψάνου στον Ιερό Ναό εψάλλει δέηση και εν συνεχεία τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός .

Σήμερα  Δευτέρα 20 Μαΐου τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία που προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης ο πανοσ. Αρχ. Ιάκωβος Καραμούζης, ο οποίος εκήρυξε και τον θείο λόγο.

Στο τέλος της θεία λειτουργίας ο προϊστάμενος του ναού και Αρχιερατικός επίτροπος Πλωμαρίου Πρωτοπρεσβύτερος Ευστάθιος  Μεταξής ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελο για την παρουσία του και τον θεολογικό του λόγο και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβον  ο οποίος έδωσε την ευλογία του για την μεταφορά του Λειψάνου από την Ιερά Μονή Υψηλού, καθώς και τον Ηγούμενο της ιεράς  Μονής π. Ραφαήλ, ο οποίος ευχαρίστως απεδέχθει την πρόσκληση δια την μεταφορά του Ιερού Λείψανου προς ευλογία και αγιασμό του Λαού του Πλωμαρίου.