Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Του χρόνου οι πρώτοι τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ

21 Μαΐου 2013

Του χρόνου οι πρώτοι τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ

hong-kong day night

Σε συνεργασία για πακέτα διακοπών στην Κύπρο από το Χονγκ Κονγκ, σε πρώτο στάδιο και μετά από την Κίνα, με τις πρώτες αφίξεις, περίπου χίλιοι τουρίστες, να αναμένονται για του χρόνου, κατέληξε ο ΚΟΤ με το Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων στο Χονγκ Κονγκ.

Το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς από την Ασία, ξεκινώντας από το Χονγκ Κονγκ, και στη συνέχεια από την Κίνα, ανακοίνωσε στην παρουσία σημαντικών τουριστικών πρακτόρων από το Χονγκ Κονγκ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Αλέκος Ορουντιώτης. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση που είχε με ομάδα τουριστικών πρακτόρων από το Χονγκ Κονγκ, ο κ. Ορουντιώτης ανέφερε πως “έχουμε συζητήσει όλα τα ενδεχόμενα με τις αερογραμμές που θα έρχονται αυτοί οι τουρίστες, τη διάρκεια παραμονής κι άλλες χώρες που πιθανόν να επισκεφθούν. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις κι αργότερα, αλλά είμαι βέβαιος ότι επιτέλους έχουμε καταφέρει αυτό που προσπαθούσαμε τον τελευταίο χρόνο – έχουμε πετύχει το άνοιγμα της αγοράς της Ασίας ξεκινώντας από το Χονγκ Κονγκ, και σίγουρα θα ακολουθήσει και η κυρίως Κίνα”.

Σημείωσε ότι η αποστολή από το Χονγκ Κονγκ, με την οποία είχαν συνομιλίες ήρθε στην Κύπρο μετά από συντονισμένες ενέργειες του Οργανισμού. Στην αποστολή αυτή, ανέφερε, περιλαμβάνονται πολύ σημαντικά πρόσωπα από το Χονγκ Κονγκ, ο κ. Freddy Yip, ο οποίος είναι ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων στο Χονγκ Κονγκ – που είχε ξαναέλθει στην Κύπρο παλιά και τώρα του δόθηκε η ευκαιρία να έλθει ακριβώς για να διερευνήσει την δυνατότητα ετοιμασίας πακέτων από το Χονγκ Κονγκ για την Κύπρο κάτι στο οποίο έχουμε ήδη καταλήξει στις συνομιλίες που είχαμε μαζί του.

Επίσης, πρόσθεσε, έχουμε τον κ. Albert Lam, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του κ. Yip κι ένας από τους πλέον αξιόλογους ανθρώπους στο Χονγκ Κονγκ, και ο κ. Perry Mak ο οποίος είναι εκδότης, διευθύνει τη μεγαλύτερη εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ, καθώς και άλλα περιοδικά. “Ολη αυτή η αποστολή, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της, που είναι τουριστικοί πράκτορες έχουν έλθει εδώ στην Κύπρο μετά από πρόσκληση του Οργανισμού κι είχαμε ήδη συναντήσεις μαζί τους και καταλήξαμε στη συνεργασία για πακέτα από το Χονγκ Κονγκ, σε πρώτο στάδιο και μετά από την Κίνα, τα οποία θα έρχονται στην Κύπρο από την επόμενη χρονιά”, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων στο Χονγκ Κονγκ Freddy Yip, δήλωσε ότι “από την επόμενη χρονιά θα έρθουν στην Κύπρο από το Χονγκ Κονγκ περίπου χίλιοι τουρίστες ως ένα πρώτο βήμα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν χιλιάδες με τις ενέργειες διαφήμισης που θα γίνουν για την Κύπρο”. Ανέφερε ότι ο συνεργάτης του Albert Lam εξέφρασε τις θέσεις του στις συνομιλίες με την ηγεσία του ΚΟΤ ότι θα πρέπει να γίνει αναβάθμιση των Κυπριακών Αερογραμμών με την επέκταση τους και σε άλλους προορισμούς, ώστε να γίνει εφικτή η προσέλκυση τουριστών από την αγορά της Ασίας.

Σημείωσε ότι ο Perry Mak, που διευθύνει τη μεγαλύτερη εφημερίδα στο Χονγκ Κονγκ καθώς και περιοδικά, “θα περάσει το μήνυμα στον κόσμο ότι η Κύπρος είναι ένας εξαιρετικός χώρος για τουρίστες, και πως πρέπει να ξεχαστούν τα αρνητικά σχόλια και δημοσιότητα που δόθηκε για την οικονομική κρίση στο νησί, αφού ο κόσμος της Κύπρου είναι χαρούμενος και πίσω στη ρουτίνα του όπως πριν”.

 

Πηγή: http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm?id=70290