Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Οσομπούκο με μαϊντανό και μανιτάρια

23 Μαΐου 2013

Οσομπούκο με μαϊντανό και μανιτάρια

Ossobucco (1)

Υλικά για 5-6 άτομα:

1½-2 κιλά κότσι κομμένο σε χοντρές φέτες

2 φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη

3 σκελίδες σκόρδου

2 φύλλα δάφνης

1 κλαράκι κανέλλα

1 κλαράκι θυμάρι

2-3 κόκκους μπαχάρι

1 κουτ. γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού

1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας

½ κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα

1½ νεροπότηρο λευκό ξηρό κρασί

1 κουτ. σούπας πελτέ

αλάτι

 

 

Ρίχνετε σε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά. Σοτάρετε τα κομμάτια από το κρέας λίγα λίγα και απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα.

 

Ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου, τα φέρνετε μια βόλτα και στη συνέχεια ξαναβάζετε όλο το κρέας μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, την κανέλα, το θυμάρι, το μπαχάρι και τους κόκκους του μαύρου πιπεριού. Συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 5 λεπτά περίπου. Σβήνετε με το λευκό κρασί, αφήνετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε το κρέας για 1 ώρα.

 

Διαλύετε τον πελτέ σε λίγο νερό και τον ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα, προσθέτετε τα μανιτάρια και το χυμό ντομάτας, αλατίζετε, ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα με ανοιχτό καπάκι για τουλάχιστον 1 ώρα ακόμη και μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό.

 

Λίγο πριν από το σερβίρισμα, ρίχνετε στο φαγητό το φρεσκοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύετε και μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα.

 

Ή συνταγή αυτή έχει δημοσιευτεί στο μηνιαίο περιοδικό BBC OLIVE

Πηγήeliasmamalakis.gr