Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Σ. Αραβία: “Εκτελέστηκαν και σταυρώθηκαν” 5 Υεμενίτες

23 Μαΐου 2013

Σ. Αραβία: “Εκτελέστηκαν και σταυρώθηκαν” 5 Υεμενίτες

anilikos-paravatisTο επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Spa, μετέδωσε οτι πέντε Υεμενίτες που είχαν καταδικαστεί για κλοπές και δολοφονία αποκεφαλίστηκαν και τα πτώματα εκτέθηκαν σε δημόσια θέα σήμερα στη Τζιζάν στη νοτιοδυτική χώρα.

Οι πέντε άνδρες είχαν διαπράξει σειρά κλοπών σε όλη τη χώρα και δολοφόνησαν έναν Σαουδάραβα με στραγγαλισμό, σύμφωνα με το Spa, που επικαλείται ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. “Εκτελέστηκαν και σταυρώθηκαν”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο όρος “σταύρωση” στη Σαουδική Αραβία, ποινή που προβλέπεται για ορισμένα κακουργήματα, σημαίνει έκθεση σε δημόσια θέα των εκτελεσθέντων.

Μετά από αυτή την εκτέλεση, αυξάνεται σε 46 ο αριθμός των εκτελέσεων στη Σαουδική Αραβία από την έναρξη της χρονιάς, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε ανακοινώσεις του σαουδαραβικού υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, τα πτώματα παρέμειναν σε δημόσια θέα μετά τις εκτελέσεις που έγιναν σε πλατεία έξω από την πανεπιστημιούπολη της πόλης Τζιζάν.

Το 2012, 76 άνθρωποι αποκεφαλίστηκαν στη Σαουδική Αραβία, που είναι από τις ελάχιστες χώρες οι οποίες εκτελούν βαρυποινίτες. Ο βιασμός, ο φόνος, η αποστασία από το Ισλάμ, η ένοπλη ληστεία και η διακίνηση ναρκωτικών τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών στη χώρα αυτή.