Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

«Πολιτιστικό Καλοκαίρι» στα Πολεμίδια

25 Μαΐου 2013

«Πολιτιστικό Καλοκαίρι» στα Πολεμίδια

b_polemidiapolitistiko2Η ετήσια διοργάνωση λαμβάνει χώρα στο Δημοτικό Υπαίθριο Θέατρο «Μάριος Τόκας».

Του Γιάννη Κωστακόπουλου

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κ. Πολεμιδιών κ. Γιώργο Γεωργίου το φετινό «ταξίδι στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού» θα είναι μοναδικό.

Ποιότητα και περιεχόμενο και στις φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού, υπόσχεται ο Δήμος των Κάτω Πολεμιδιών. Η ετήσια διοργάνωση με τίτλο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» λαμβάνει συνήθως χώρα στο Δημοτικό Υπαίθριο Θέατρο «Μάριος Τόκας».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κ. Πολεμιδιών κ. Γιώργο Γεωργίου το φετινό «ταξίδι στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού» θα είναι μοναδικό, με θεατρικά δρώμενα, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, μουσικοχορευτικές παραστάσεις. Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεά στο κοινό είπε ο Δήμαρχος, αφού προς πίστη του δημοτικού συμβουλίου, ο πολιτισμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα για όλους και κανένας οικονομικός περιορισμός δεν πρέπει να τον ακυρώνει.det_polemidiapolitistiko

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις, που τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, αρχίζουν την Δευτέρα 3 Ιουνίου (20:30), στο Δημοτικό Υπαίθριο Θέατρο “Μάριος Τόκας”, με τη συναυλία “Αναδρομή στο λαϊκό τραγούδι”, της λαϊκής ορχήστρας Μάριου Μελετίου, ενώ την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στο μουσικοχορευτικό κέντρο Νέο Φιέστα (20:30), θα πραγματοποιηθεί η χοροεσπερίδα του Ιδρύματος Υποτροφιών για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών του Δήμου, με τιμή εισόδου 10 ευρώ το άτομο, περιλαμβανομένου φαγητού και ποτού.

 

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου (20:30), οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, για ένα “Σεργιάνι στο ρεμπέτικο και παραδοσιακό τραγούδι”, σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα “Κάλλιο αργά παρά ποτέ”, ενώ στις 19 Ιουνίου, στο Δημοτικό Υπαίθριο Θέατρο “Μάριος Τόκας” (20:30), θα δοθεί η μουσικοχορευτική παράσταση “Ταξίδι σε όλη την Ελλάδα”, με τον Πολιτιστικό Όμιλο “Νέοι Ορίζοντες”. Την Παρασκευή 21 Ιουνίου (20:30), στο Δημοτικό Υπαίθριο Θέατρο “Μάριος Τόκας”, το θεατρικό εργαστήριο του Ανοικτού Σχολείου Κ.Πολεμιδιών θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση “Η Τελετή” του Παύλου Μάτεση, ενώ την Τρίτη 25 Ιουνίου (20:30), θα πραγματοποιηθεί, στον ίδιο χώρο, μουσικοχορευτική βραδιά με τον Πολιτιστικό Όμιλο “Ζήδρος”, υπό τον τίτλο “Φέρτε λαούτα και βιολιά κι αρχίστε το τραγούδι”.

 

Το Σάββατο 29 Ιουνίου (20:30), θα πραγματοποιηθεί με περιδιάβαση επί της οδού Παναγίας Ευαγγελιστρίας και με κατάληξη στο προαύλιο της εκκλησίας, το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικών Λαϊκών Χορών”, σε συνεργασία με το Λαογραφικό Όμιλο Λεμεσού. Στο Δημοτικό Υπαίθριο Θέατρο “Μάριος Τόκας” θα συνεχιστούν μέχρι την ολοκλήρωση τους οι υπόλοιπες καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κ.Πολεμιδιών. Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου (20:30),θα δοθεί η μουσική παράσταση “Θάλασσα άγιο μου νερό” σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα Τεύκρου Νεοκλέους, ενώ την Κυριακή 7 Ιουνίου, η συναυλία μουσικών παραδόσεων των Μεσογειακών Χωρών, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Κίνηση “Επιλογή”.

 

Η θεατρική παράσταση “Το χωρκόν του κούνουπου” από την ΕΘΑΛ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιουλίου(20:30) και θα ακολουθήσει, την Πέμπτη 25 Ιουλίου (20:30) η επίκαιρη θεατρική παράσταση “Τρόικα – Βάρτου…ρίγανη!” σε συνεργασία με το Σατιρικό Θέατρο και την Τετάρτη 31 Ιουλίου (20:30), συναυλία αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα, σε συνεργασία με την On Stage Productions.

 

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών, ολοκληρώνονται τον Σεπτέμβριο.

 

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου (20:00),θα δοθεί η θεατρική παράσταση “Πως να ληστέψετε μια τράπεζα”, σε συνεργασία με το Θέατρο Σκάλα, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου (20:00), θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική Latin βραδιά, σε συνεργασία με το Latina Club, ενώ τέλος, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου (20:00), η μουσικοχορευτική βραδιά “Ρεμπέτικο – Αρχοντορεμπέτικο”, σε συνεργασία με το μουσικοχορευτικό όμιλο “Ρύμβο”.

Πηγή:newsite.kathimerini.com.cy