Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Ξεκινά το «Καραβάνι Αλληλεγγύης»

27 Μαΐου 2013

Ξεκινά το «Καραβάνι Αλληλεγγύης»

Karavani2 Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ τελεί υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Ταμασσού Ησαΐα.

 Πανέτοιμο για το ταξίδι αγάπης και προσφοράς στον συνάνθρωπο – Στόχος είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών, τα οποία θα παραχωρηθούν σε όσους έχουν ανάγκη

ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ θα ταξιδέψει σε όλη την Κύπρο, κάνοντας σταθμούς και συναυλίες σε πολλούς Δήμους και Κοινότητες του τόπου

Με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών ετοιμάζεται να ξεκινήσει το ταξίδι του το «Καραβάνι Αλληλεγγύης», που συνδιοργανώνεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους κοινωφελείς οργανισμούς, και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Ανθρωπίνων Θεμάτων Κύπρου Μητροπολίτη Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐα. Το Καραβάνι θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις 31 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Ιουνίου. Για την επιτυχή έκβαση του όλου εγχειρήματος θα εργαστούν εκατοντάδες εθελοντές ανά το παγκύπριο και θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων.

Σε χαιρετισμό του, κατά τη παρουσίαση της εκστρατείας, ο Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Ανθρωπίνων Θεμάτων της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐας, ανέφερε πως η όλη προσπάθεια βασίζεται στον εθελοντισμό και στην αλληλεγγύη. «Ως πρόεδρος του Συνοδικού γραφείου Ανθρωπιστικών Θεμάτων της Εκκλησίας της Κύπρου και συντονιστής της όλης προσπάθειας, εκφράζω τις βαθιές ευχαριστίες μου στις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις, την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, αλλά και τους χορηγούς μας, χωρίς τη βοήθεια και τη συνεργασία των οποίων δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η προσπάθεια. Την ίδια ευγνωμοσύνη εκφράζω και σε όλους εκείνους τους εθελοντές που εδώ και αρκετό καιρό προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλη την Κύπρο», πρόσθεσε.

Θα «οργώσει» την Κύπρο

Η προσπάθεια θα ξεκινήσει στις 31 Μαΐου, με τη μεγάλη συναυλία καλλιτεχνών στους κήπους του Μετοχίου Κύκκου στη Λευκωσία. Την εκδήλωση αυτή επιχορηγεί ευγενώς η Ιερά Μονή Κύκκου. Ακολούθως, το Καραβάνι Αλληλεγγύης θα ταξιδέψει σε όλη την Κύπρο, κάνοντας σταθμούς και συναυλίες σε πολλές κοινότητες του τόπου μας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το «Καραβάνι Αλληλεγγύης» θα περάσει από 265 Δήμους και Κοινότητες σε ολόκληρη την Κύπρο. Οι κάτοικοι, ενημερωμένοι από πριν, θα αναμένουν το Καραβάνι και θα παραδίδουν τα τρόφιμά τους σε συγκεκριμένα σημεία. Με την ευκαιρία της διέλευσης του Καραβανιού Αλληλεγγύης και σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, θα πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις από την ομάδα πρωτοβουλίας «Βασίλης Μιχαηλίδης». Αξίζει να αναφερθεί πως όλα τα τρόφιμα θα παραδίδονται στις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις ή/και στα κοινωνικά παντοπωλεία των εθελοντικών οργανώσεων.

Και συναυλίες

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, στο δεκαήμερο ταξίδι του Καραβανιού Αλληλεγγύης θα πραγματοποιούνται και διάφορες εκδηλώσεις. Η πρώτη σημαντική εκδήλωση θα γίνει την ημέρα έναρξης της εκστρατείας, την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις οκτώ το βράδυ, στους κήπους του Μετοχίου του Κύκκου στη Λευκωσία, όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία. Επίσης, συναυλία αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί και στις 5 Ιουνίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμειας, και θα έχει ως κύριο στόχο τη συλλογή τροφίμων.