Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Κρατούσε το γιο της φυλακισμέν​ο σε κλουβί για 11 χρόνια

28 Μαΐου 2013

Κρατούσε το γιο της φυλακισμέν​ο σε κλουβί για 11 χρόνια

photo_2013_5_27_17_26_55_b2

Ο – 42χρονος σήμερα – Κινέζος ζούσε σε απάνθρωπες συνθήκες, λόγω… ψυχικών διαταραχών

Άλλη μία περίπτωση απάνθρωπης μεταχείρισης ψυχικά διαταραγμένου ανθρώπου – και μάλιστα από την ίδια του την οικογένεια – έφερε στο φως η κινέζικη εφημερίδα Xinxi Ribao.

Ο Βου Γιουάνχονγκ, σε ηλικία 15 ετών, διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια. Το 2001 χτύπησε και σκότωσε ένα αγόρι 13 ετών, αλλά οι αρχές τον  είχαν αφήσει ελεύθερο, γιατί έκριναν ότι – εξαιτίας της ασθένειάς του – δεν ήταν υπεύθυνος για την πράξη του.

Ο Γιουάνχονγκ κυκλοφορούσε στο χωριό του, το Ρουιτσάνγκ, φορώντας χειροπέδες, όμως, καθώς η παρουσία του “φόβιζε” τους κατοίκους, η μητέρα του κατασκεύασε ένα κλουβί για αυτόν. Όταν κατάφερε να δραπετεύσει, τότε η οικογένεια έχτισε ένα δεύτερο, πιο γερό κλουβί, στο οποίο και φυλάκισε τον άτυχο άνδρα για τα επόμενα 11 χρόνια.

“Μολονότι ο γιος μου είναι τρελός και σκότωσε κάποιον, το να τον βάλω στο κλουβί με τα ίδια μου τα χέρια ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, ήταν σαν να με μαχαίρωναν”, δήλωσε η μητέρα, Ουάνγκ Μουσιάνγκ.

728468-wu-yuanhong_b

Στις φωτογραφίες, που δημοσίευσε η εφημερίδα, διακρίνεται πίσω από τα κάγκελα ενός κλουβιού ένας χλωμός άνδρας, ο 42χρονος Βου Γιουάνχονγκ, καθισμένος πάνω στα κλινοσκεπάσματά του (φωτ). Ο άνδρας φορά μόνο εσώρουχα και τα πόδια του είναι δεμένα με μια βαριά αλυσίδα.

Πάρα πολλοί ψυχασθενείς στην Κίνα δεν λαμβάνουν κάποιου είδους θεραπεία, κυρίως λόγω της έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού, ιδίως στην ύπαιθρο. Το 2010, σε μια χώρα 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων, υπήρχαν μόνο 20.000 ψυχίατροι, με βάση στοιχεία του υπουργείου Υγείας, που δημοσιεύονται στην εφημερίδα China Daily. Οι αρχές εκτιμούν ότι στην Κίνα πάσχουν από σοβαρές ψυχικές ασθένειες περισσότεροι από 16 εκατομμύρια άνθρωποι.

 

Πηγή: news.gr