Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Πακιστάν: Απαγόρευσαν τις κάλτσες στους δημοσίους υπαλλήλους

28 Μαΐου 2013

Πακιστάν: Απαγόρευσαν τις κάλτσες στους δημοσίους υπαλλήλους

Για να γίνεται οικονομία στα κλιματιστικά

newego_LARGE_t_1101_54202241Να μη φορούν κάλτσες εν ώρα εργασίας ζήτησε η κυβέρνηση του Πακιστάν από τους δημοσίους υπαλλήλους, αφού η ενεργειακή κρίση που πλήττει τη χώρα ανάγκασε τις Αρχές της να διακόψει τη χρήση κλιματιστικών.

Η απόφαση να μην λειτουργούν τα κλιματιστικά στις υπηρεσίες και στα άλλα κρατικά κτίρια ελήφθη εξαιτίας των πολύωρων μπλακ-άουτ, τα οποία σε ορισμένες περιοχές διαρκούν ακόμα και 20 ώρες.

«Δεν θα γίνεται πλέον χρήση των κλιματιστικών σε δημόσια γραφεία μέχρι να υπάρξει πρόοδος στην κατάσταση στον τομέα της ενέργειας», επισημαίνεται στην οδηγία που δημοσιοποίησε το υπουργικό συμβούλιο.

Με τις θερμοκρασίες στο Πακιστάν να φτάνουν και να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου, η κατάσταση είναι ανυπόφορη, ειδικά σε περιοχές όπου οι κάτοικοι δεν μπορούν λόγω των διακοπών στην ηλεκτροδότηση να αντλήσουν νερό.

Αυτό που κυρίως υπογραμμίζεται στην κυβερνητική οδηγία είναι πως οι δημόσιοι υπάλληλοι για να αντιμετωπίσουν την αφόρητη ζέστη δεν πρέπει να φορούν τα μοκασίνια και τα σανδάλια τους με κάλτσες.

Πηγή:ethnos.gr