Ορθόδοξη πίστη

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στις ΗΠΑ

30 Μαΐου 2013

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στις ΗΠΑ

Φωτό:ethnos.gr

Φωτό:ethnos.gr

Σπύρος Β. Μπαζίνας – Δικηγόρος – Βιέννη

Κύριε διευθυντά

Με την πρόσφατη επίσκεψη που έκανε στις ΗΠΑ κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Δημητρίου και με την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος έστειλε πολυσήμαντα μηνύματα, με πολλαπλούς αποδέκτες. Σημειώνω σύντομα και ενδεικτικά τέσσερα.

Προς την οικουμένην άπασαν. Χριστός Ανέστη! Αρα, όλα τα σώματα των κεκοιμημένων θα εγερθούν, δικαίων και αδίκων. Αρα, ας ζήσουμε τη ζωή μας ανάλογα ώστε να αναστηθούμε «εις ζωήν αιώνιον» και όχι «εις κρίσιν αιώνιον».

Προς τις ΗΠΑ και τη Δύση στο σύνολό της. Εδώ είμαστε και προσευχόμαστε για σας ως φίλοι. Μη σας παρασύρουν οι μαθητές του Σαμουήλ Χάντιγκτον με τις επιπόλαιες θεωρίες τους για τη σύγκρουση των πολιτισμών. Δεν είμαστε αντίπαλοι της Δύσης. Το μήνυμα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας είναι ίσως η τελευταία σας ελπίδα.

Προς τον Ελληνισμό της Αμερικής. Μιμηθείτε τη χήρα από την Κύπρο, η οποία, έχοντας χάσει και τους δύο λεβέντες της κατά την τουρκική εισβολή το 1974, δώρισε υπέρ των πτωχών την προίκα που είχε από τη μακαρίτισσα τη μάνα της, επτά ασημένια κουταλάκια, και όλες τις οικονομίες της, 5 ευρώ. «Τη ταπεινώσει τα υψηλά, τη πτωχεία τα πλούσια».

Προς τον ελληνικό λαό. Βαστάτε γερά. Μην απελπίζεσθε. Κρατήστε άσβεστη τη φλόγα της πατροπαράδοτης πίστης που ενδυνάμωσε το Γένος και του έδωσε δεκάδες εκατομμυρίων αγίων, μαρτύρων, ομολογητών, εγκρατευτών και δικαίων. Αναβαπτιστείτε μέσα από το Αγιον Ορος στην εμπειρία της αποκαλύψεως του Θεού στους Πατέρες της Ερήμου και ανακαινισθήσεται ως αετού η νεότης σας…

Αξιος ο μισθός του.

Από τη μόνιμη στήλη  της εφημερίδας Καθημερινής

Γράμματα Aναγνωστών

Πηγή: news.kathimerini.gr