Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο κληρικός που σέβεται η Άγκελα Μέρκελ

30 Μαΐου 2013

Ο κληρικός που σέβεται η Άγκελα Μέρκελ

malamousisΤου Αιμίλιου Πολυγένη

Την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ συνάντησε ο δραστήριος και άξιος Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ι.Μ. Γερμανίας π. Απόστολος Μαλαμούσης.

Το τετ α τετ  του π. Αποστόλου με την Άγκελα Μέρκελ, έγινε κατά τη συνάντηση που είχε η Καγκελαρία με τους εκπροσώπους κοινοτήτων μεταναστών.

“Πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση”, φέρεται να είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο π. Απόστολος στην Καγκελάριο.

Να αναφερθεί ότι ο π. Απόστολος είναι μέλος του φόρουμ της Καγκελαρίου Α. Μέρκελ για τη μετανάστευση και ο πρώτος συνομιλητής της βαυαρικής κυβέρνησης των τοπικών Αρχών του Μονάχου για θέματα της ελληνικής παροικίας.

«Είμαι στην πρώτη γραμμή όταν πρόκειται να υποστηρίξω τους μετανάστες», είχε δηλώσει παλαιότερα ο Πρωτοπρεσβύτερος της Ι.Μ. Γερμανίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο π. Απόστολος λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου, συναντήθηκε και με τον Υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ ο οποίος τον υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα.

Ο π. Απόστολος είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του ότι ηθελε να γίνει ιεραπόστολος στην Αφρική, αλλά τελικά με την γυναίκα του και μια βαλίτσα στο χέρι βρέθηκε στην Γερμανία.

Σήμερα είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, ενώ έχει τιμηθεί το 2012 με βραβείο ως ένας εκ των «συμπαθέστατων και επιτυχέστατων μεταναστών της Γερμανίας».

 

malamousis3

malamousis2

Πηγή: romfea.gr