Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Πρόγραμμα εορτασμών από τον Ι. Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

30 Μαΐου 2013

Πρόγραμμα εορτασμών από τον Ι. Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

ΠΟΠΟΒΙΤΣ2Πολωνοί και Σέρβοι

Την Παρασκευή 31 Μαΐου, μνήμη των αγίων μαρτύρων Ἐρμείου καὶ Εὐσεβίου θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως Θεία Λειτουργία στο τέλος της οποίας θα ψαλεί Δοξολογία για την συμπληρώσει 15 ετών από της ενθρονίσεως στον θρόνο της Μητροπόλεως Βαρσοβίας του από Αρχιεπισκόπου Μπιαλύστοκ και Γκτάνσκ Σάββα.

Στις 12 Μαΐου του 1998, η σύνοδος της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Πολωνίας είχε προβεί στην εκλογή του και η ενθρόνιση έγινε παρουσία αντιπροσώπων όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών και Πολωνών επισήμων, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής.

 

Η εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης, στο ναό της οποίας ο Μητροπολίτης Σάββας έχει τελέσει την αναίμακτη θυσία, 16/2/1997, αλλά και επισκευτεί ως Προκαθήμενος 17/11/2007, έχει αφιερώσει την φετινή χρόνια στον πολωνό παιδομάρτυρα Γαβριήλ το λείψανο του οποίου μετεκόμισε στην Πολωνία ο τιμώμενος Ιεράρχης, αλλά και στην δεκαπενταετία ποιμαντορίας του Μητροπολίτη Σάββα, οργανώνοντας σχετικές εκδηλώσεις όλη την διάρκεια του έτους.

Το Σάββατο 1 Ιουνίου, μνήμη του απολογητού και μάρτυρος Ιουστίνου, θα συνεορταστεί στο ναό της Αγίας Μαρίνης και η μνήμη του Σέρβου Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς. Την Θεία Λειτουργία έχουν κληθεί να τελέσουν Σέρβοι κληρικοί, οι οποίοι διαβιούν ως φοιτητές στην Αθήνα, μαζί με κληρικούς άλλων εθνικών προελεύσεων, σε μια διορθόδοξη απόδοση τιμής στον σύγχρονο μεγάλο ομολογητή και άγιο.

Από της αγιοκατατάξεως του Οσίου Ιουστίνου από την Σερβική Εκκλησία, ανελλιπώς η κοινότητα της Αγίας Μαρίνης τιμά κάθε χρόνο τον όσιο με πανηγυρικό τρόπο, και προγραμματίζει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και προσκύνημα στην Μονή Τσέλιε όπου υπάρχουν τα λείψανα και ο τάφος του Οσίου Ιουστίνου.

 

 

Εκ του τμήματος Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας,

του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου,

Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

www.agmarina.gr