Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τα ενιαία γραφεία βλάπτουν την υγεία

30 Μαΐου 2013

Τα ενιαία γραφεία βλάπτουν την υγεία

Untitled-140356Τα γραφεία δίχως διαχωριστικούς τοίχους μπορεί να είναι η σύγχρονη μόδα στους επαγγελματικούς χώρους, αλλά δεν είναι ό,τι το καλύτερο για την υγεία των εργαζομένων.

Αυτό αποκαλύπτει μία νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην «Σκανδιναβική Επιθεώρηση Εργασίας, Περιβάλλοντος & Υγείας» (SJWEH) και έδειξε πως οι εργαζόμενοι σε ενιαία γραφεία παίρνουν περισσότερες αναρρωτικές απ’ ό,τι όσοι εργάζονται σε ατομικά γραφεία – και μάλιστα όσο περισσότερα άτομα δουλεύουν μαζί, τόσο αυξάνονται και οι αναρρωτικές.

Στην πραγματικότητα, σε σύγκριση με τους εργαζόμενους σε ατομικά γραφεία, οι εργαζόμενοι σε γραφεία των 3-6 ατόμων έπαιρναν κατά 36% περισσότερες αναρρωτικές, ενώ όσοι εργάζονταν σε γραφεία των 7 ατόμων και άνω έπαιρναν κατά 62% περισσότερες αναρρωτικές.

Οι Δανοί ερευνητές που πραγματοποίησαν τη μελέτη σε σχεδόν 2.400 εργαζόμενους αποδίδουν το εύρημά τους στην ευκολότερη διασπορά των μικροβίων σε χώρους όπου συνωστίζονται πολλοί άνθρωποι.

Ενδέχεται επίσης να παίζει ρόλο το γεγονός ότι η εργασία μαζί με πολλούς άλλους ανθρώπους δημιουργεί έντονο στρες, το οποίο με τη σειρά του υπονομεύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

 Πηγή:ikypros.com