Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

«Το Χωρκόν του Κούνουπου» ανεβαίνει από την ΕΘΑΛ

30 Μαΐου 2013

«Το Χωρκόν του Κούνουπου» ανεβαίνει από την ΕΘΑΛ

det_ToXorkonTouKounoupiouH κωμωδία του Χρίστου Ζάνου διαδραματίζεται στην αγροτική Κύπρο στη δεκαετία 1945-1955

Η ΕΘΑΛ με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων συνεχούς δημιουργικής παρουσίας στα θεατρικά πράγματα της Κύπρου, ανεβάζει το καλοκαίρι την κυπριακή κωμωδία «Το Χωρκόν του Κούνουπου», η οποία θα περιοδεύσει σε πόλεις και χωριά παγκύπρια θέλοντας να χαρίσει άφθονο γέλιο στο κοινό μακριά από την σκληρή καθημερινότητα και τις δυσκολίες της, μ’ έναν εξαίρετο θίασο πρωταγωνιστών καταξιωμένων από το θέατρο και την τηλεόραση.

H κωμωδία «Το Χωρκόν του Κούνουπου», που έγραψε ο Χρίστος Ζάνος  μετά την επιτυχία του έργου του «Χαρούλα» εμπνεόμενος από το χιούμορ του λαϊκού θεατρίνου Μ.Ρουτζάντε, διαδραματίζεται στην αγροτική Κύπρο στη δεκαετία 1945-1955. Πάμπτωχοι, αφελείς και κουτοπόνηροι χωριάτες, έτοιμοι να ξεγελάσουν και να συντρίψουν ο ένας τον άλλο, στρατιώτες που επιστρέφουν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, διψασμένοι για νέες περιπέτειες και κάτι καινούργιο στη ζωή τους, γυναίκες που ψάχνουν να ανακαλύψουν την ερωτική χειραφέτηση , ποιητάρηδες που καταγράφουν με βιτριολικό και αθυρόστομο χιούμορ τον βίο και την πολιτεία των ανθρώπων της κυπριακής υπαίθρου…

Η παραγωγή ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Στέφανου Κοτσίκου, σκηνικό του Γιώργου Παπαδόπουλου, κοστούμια της Σόσε Εσκιτζιάν, σχεδιασμό φωτισμών του Βασίλη Πετεινάρη και μουσική του Γιώργου Κολιά.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί,  Γιώργος Ζένιος, Κώστας Βήχας, Χρύσανθος Χρυσάνθου, Ελεάνα Παπαδοπούλου και Ανδρέας Νικολαΐδης.

Η επίσημη πρεμιέρα της καλοκαιρινής παραγωγής της Κεντρικής Σκηνής της ΕΘΑΛ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ και στη συνέχεια η παράσταση θα περιοδεύσει  σε πόλεις και χωριά της Κύπρου.

Info
Σάββατο 29 και Κυριακή 30  Ιουνίου, Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ στις 8.30μ.μ.
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 25877827
Γενική Είσοδος: 10 €
Για το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων και της περιοδείας στην ιστοσελίδα www.ethal.com.cy

Πηγή:newsite.kathimerini.com.cy