Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τέσσερις ελληνικές παραλίες στις 100 καλύτερες του κόσμου

31 Μαΐου 2013

Τέσσερις ελληνικές παραλίες στις 100 καλύτερες του κόσμου

paralies ellados

Τέσσερις ελληνικές παραλίες βρίσκονται στη λίστα με τις 100 καλύτερες ακτές του κόσμου που δημοσιεύει το CNN, μετά από “άτυπη” έρευνά του, δηλώνοντας παράλληλα “ανοιχτό” σε νέες προτάσεις και παρατηρήσεις.

Το δημοσίευμα αναφέρει με αρκετή δόση χιούμορ ότι για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, οι δημοσιογράφοι “χτένισαν τον πλανήτη”, “απαίτησαν απαντήσεις από τους πιο πολυταξιδεμένους φίλους και γνωστούς”, “δέχτηκαν παθιασμένες εκκλήσεις από αναγνώστες”, έκαναν “έρευνα και ενδελεχή έλεγχο στα στοιχεία” και τελικά:

Τίναξαν την άμμο από τα παπούτσια τους, ξέπλυναν την αλμύρα της θάλασσας από τα μάτια τους και συνέταξαν τη λίστα, την οποία παραδίδουν στον αναγνώστη, καλώντας τον να την δει ως μία “βάση” από την οποία θα κάνει βουτιά στο απέραντο γαλάζιο.

Όσον αφορά τις ελληνικές παραλίες, τέσσερις βρίσκονται στη λίστα, δύο στην Κρήτη και δύο στα Ιόνια Νησιά, πράγμα που είναι αναμενόμενο καθώς προς τα εκεί “κατευθύνονται” και οι περισσότεροι τουρίστες.

Στην 100η θέση της λίστας βρίσκεται η Φαλάσσαρνα, για την οποία το δημοσίευμα αναφέρει πως πρόκειται για μία απέραντη αμμουδιά.

FALASSARNA

Στην 35η θέση βρίσκεται η παραλία του Μπάλου κοντά στον Κίσσαμο.

Σύμφωνα με το CNN ο επισκέπτης πρέπει να πάρει μαζί του φωτογραφική μηχανή για να απαθανατίσει την πανέμορφη παλέτα των χρωμάτων από αχνό ροζ μέχρι μπλε και τιρκουάζ.

paralies ellados2

Στην 32η θέση το Ναυάγιο της Ζακύνθου με το γνωστό σκουριασμένο κουφάρι του πλοίου, σε μια παραδεισένια ακτή, στην οποία ο επισκέπτης φτάνει μόνο με πλοίο από το Πόρτο Βρώμη.

Navagio-Zakynthos-Greece1

Στην 24η θέση οι Εγκρεμνοί της Λευκάδας, με έντονα ηλιοβασιλέματα και μπλε νερά.

12992183

 

Πηγή: http://www.nooz.gr/greece/tesseris-ellinikes-paralies-stis-100-kaliteres-tou-kosmou