Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Βιβλιοπαρουσίαση: Τάσου Μιχαλά «Γεράσιμος Μοναχός Μικραγιαννανίτης»

5 Ιουνίου 2013

Βιβλιοπαρουσίαση: Τάσου Μιχαλά «Γεράσιμος Μοναχός Μικραγιαννανίτης»

article_10369

Είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν πέρσι από την εις Κύριον εκδημία του Υμνογράφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Μοναχού Γεράσιμου Μικραγιαννανίτη και οι Εκδόσεις Γνόφος κυκλοφόρησαν το βιβλίο του Τάσου Μιχαλά «Γεράσιμος Μοναχός Μικραγιαννανίτης. Ο Άνθρωπος, ο Μοναχός, ο Υμνογράφος».

Σε μία εποχή δομικών αλλαγών, οπου οι άνθρωποι χάνουν συχνά το θάρρος και την ελπίδα τους για τη ζωή, η παρουσίαση της επί γης πορείας κάποιων πνευματοφόρων ανθρώπων, που έζησαν εν Κυρίω και άφησαν πίσω τους σημαντικό πνευματικό έργο, μπορεί, όχι μόνο να μας προσφέρει στήριξη, κάνοντας τη ζωή μας λιγότερο ασφυκτική, αλλά και να μας βοηθήσει να συνεχίσουμε αγογγύστως το σήκωμα του σταυρού των καθημερινών δυσκολιών, με τη βοήθεια του Αναστάντος Κυρίου.

Είκοσι χρόνια μετά την κοίμησή του, ο Γέροντας Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης ο Υμνογράφος, αυτό ακριβώς το μήνυμα μας στέλνει από τους ουρανούς. Ο άνθρωπος παρά τη γυαλένια του ύπαρξη, μπορεί να αναχαιτίσει τις διάφορες κρίσεις και να επιζήσει εν μέσω τριγμών! Αρκεί να τολμήσει να αναμορφώσει τον βίο του, δουλεύοντας εν Κυρίω! Δηλαδή, να διαρρήξει τους δεσμούς με τους παραλογισμούς και τα πονηρά έργα, που είναι η κύρια αιτία της ανθρώπινης δυστυχίας και των καθημερινών απογοητεύσεων.

Όπως επισημαίνει στον πρόλογό του ο συγγραφέας, “ως ύμνογράφος ο. π. Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης απέδωσε ένα εξαιρετικό σε ποιότητα και όγκο έργο, που δικαιωματικά τον κατατάσσει στους κορυφαίους του είδους. Γι’ αυτό και έτυχε πλατιάς αναγνώρισης και μεγάλης τιμής”. Και καταλήγει ο Τάσος Μιχαλάς: “Κυρίως, ομως, ο π. Γεράσιμος υπήρξε ένας από τους εκλεκτούς της Ερήμου! Και, όπως ήταν φυσικό, πολλοί έσπευδαν να τον συναντήσουν, για να αντλήσουν από την ασκητική πείρα του δυνάμεις και δυνατότητες… Βοήθησε πολλούς να προοδεύσουν και άλλους να επιστρέψουν, αφού πείσθηκαν να διακόψουν κάθε δεσμό με το θολό ή ένοχο παρελθόν τους”.

 

Τάσου Μιχαλά: «Γεράσιμος Μοναχός Μικραγιαννανίτης. Ο Άνθρωπος, ο Μοναχός, ο Υμνογράφος»,

Εκδόσεις Επέκταση, σχήμα 14Χ19, σελ. 224

Την έκδοση επιμελήθηκε ο Ανδρέας Πορετσάνος.

Η εκτύπωση του βιβλίου έγινε στις Γραφικές Τέχνες “Λυχνία”.

Τιμή 10,00 ευρώ.

Κεντρική διάθεση: Εκδόσεις Επέκταση, τηλ. 23510-30766, 6973-426780

 

 

 

Πηγή: Εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος», Εβδομαδιαία Έκδοσις της Πανελληνίου Ορθοδόξου Ενώσεως (Π.Ο.Ε.).