Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Εκοιμήθη η Γερόντισσα της Ι.Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σταγιάδων

10 Ιουνίου 2013

Εκοιμήθη η Γερόντισσα της Ι.Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σταγιάδων

moni_stagiadonΠλήρης ημερών, κοντά στα 92 χρόνια, εκοιμήθη χθες η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Σταγιάδων Θεονύμφη Κανταρτζή .

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Μονή αναφορικά με την εκδημία της μακαριστής Γερόντισσας Θεονύμφης, η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 16:00 στην Ιερά Μονή, η αδελφότητα της οποίας βυθίστηκε στο πένθος.

Να πούμε πως η μακαριστή γερόντισσα βρίσκεται στην Ηγουμενία της Μονής από το 1962, χρονιά που άφησε την αδελφότητα του Αγίου Στεφάνου για να αφιερωθεί στον αγώνα ανασυγκρότησης του ιστορικού αυτού μοναστηριού το οποίο χρονολογείται το 1004.

Η μακαριστή Γερόντισσα στα χρόνια που ποίμανε το ιστορικό αυτό μοναστήρι πέτυχε όχι μόνο να το ανασυγκροτήσει εκ βάθρων αλλά και να το καταστήσει πνευματικό κέντρο με πλούσιο κτητορικό και κοινωνικό έργο.

Το 2004 παρουσία του τότε προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου γιορτάστηκε η χιλιετηρίδα της μονής με σειρά εκδηλώσεων παρουσία του αειμνήστου αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Για το έργο και την προσφορά της μακαριστής Θεονύμφης ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. κ. Σεραφείμ μίλησε για μια απώλεια μεγάλη καθώς η μακαριστή πρόσφερε σημαντικότατο έργο στην Μονή αλλά και στην εκκλησία γενικότερα.

Πηγή:romfea.gr