Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Παναγία Σουμελά στο Κιλκίς για τα 100 χρόνια της πόλης

10 Ιουνίου 2013

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Παναγία Σουμελά στο Κιλκίς για τα 100 χρόνια της πόλης

Kilkis-Prees-arxiepiskoposΗ Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου ανακοινώνει προς τους ευσεβείς Ορθόδοξους Χριστιανούς της Μητροπολιτικής της Περιφερείας ότι στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς, στις 20 και στις 21 Ιουνίου θα λαμπρύνει με την υψηλή του παρουσία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ.

Επίσης μετά από αίτημα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και την αποδοχή του από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και του Δ.Σ. του Ιδρύματος, θα μεταφερθεί στο Κιλκίς για 4 ημέρες η πρωτότυπη εικόνα της Παναγίας Σουμελά εκ της Ιεράς Μονής της στην Καστανιά Ημαθίας και η υποδοχή της θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013, γεγονός ιστορικό που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ευλογία για το Κιλκίς διότι η Εικόνα αυτή αποτελεί ένα από τα κορυφαία σύμβολα του ποντιακού Ελληνισμού αλλά και διότι είναι η δεύτερη φορά που εξέρχεται από την Ιερά Μονή της από τότε που βρίσκεται στην Καστανιά Ημαθίας.

Πλήρες πρόγραμμα όλων των θρησκευτικών τελετών στις οποίες θα συμμετέχει ο Μακαριώτατος αλλά και για την παραμονή της Ιεράς Εικόνος θα δημοσιοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες.

Πηγή:kilkis-press.gr