Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Θρονική εορτή της Εκκλησίας της Κύπρου

12 Ιουνίου 2013

Θρονική εορτή της Εκκλησίας της Κύπρου

DSC01606Την Τρίτη 11η Ιουνίου 2013 εορτάσθηκε στην Λευκωσία η μνήμη του Αγ. Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτού και προστάτου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο που έλαβε χώραν στον Ι.Ν. Απ. Βαρνάβα προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου συλλειτούργησαν οι συνοδικοί αρχιερείς και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος.DSC01599

Τον Θ. Λόγο κήρυξε ο συμπροσευχόμενος στο ι. Βήμα Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας «Αυτή η δύναμη της πίστεως ας χαρίζει σε όλους την ελπίδα και βεβαιότητα ότι, Θεού θέλοντος με τις πρεσβείες του Αγ. Βαρνάβα, εάν και εμείς ομονοούμε στον κοινό στόχο, δεν θα αργήσει η ημέρα, που σε μια ελεύθερη και ενιαία Κύπρο θα εορτάσουμε την σημερινή εορτή στο Μοναστήρι του Απ. Βαρνάβα.

Είπα προ ημερών εξ αφορμής της μνήμης της αλώσεως της Κων/πόλεως ότι η Αγία Σοφία παραμένει ο «σιωπών κήρυκας», της Ρωμιοσύνης, του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Για την Κύπρο ο «σιωπών κήρυκας» είναι ο τάφος του Απ. Βαρνάβα στα κατεχόμενα που περιμένει την απελευθέρωση του και περιμένει τότε και όλους τους Ελληνοκυπρίους, όλους τους Έλληνες ενωμένους, απτόητους από τις δυσκολίες, δυνατούς «εν Χριστώ» ακατανίκητους».

DSC01613 DSC01622

Πηγήromfea.gr