Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Εσπερινός Αναλήψεως στην Τρίπολη

14 Ιουνίου 2013

 

bk-15

 

bk-33

bk-32

 

bk-31

 

bk-29

 

bk-28

 

bk-27

 

bk-26

 

bk-25

 

bk-24

 

bk-23

 

bk-22

 

bk-21

 

bk-20

 

bk-19

 

bk-18

 

bk-17

 

bk-16

 

 

 

Ο Ιερός Ναός της Αναλήψεως του Κυρίου στην θέση « Βράχος της Αναλήψεως» άνω της Τριπόλεως, ο οποίος βρίσκετε ανάμεσα σε ένα όμορφο καταπράσινο περιβάλλον, κατάφυτο από μεγάλα πεύκα και όμορφα λουλούδια, υποδέχτηκε τους εορτάζοντες και τιμώντες την μεγάλη Εορτή της Αναλήψεως, προσκυνητές της πόλεως της Τριπόλεως και της γύρω περιοχής.

 

Την ευκαιρία της συνάξεως αυτής μας την έδωσε η μεγάλη εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου μας, δηλαδή, η σηματοδότηση του τέλους της επίγειας παρουσίας του Κυρίου μας και η άνοδό του στους ουρανούς, πλησίον του Θεού και Πατρός.

 

Οι Ιερείς και οι Ιεροψάλτες του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως και άλλοι συμμετέχοντες κληρικοί και Ιεροψάλτες, τέλεσαν με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τον Εσπερινό και την Ιερά Λιτανεία.

 

Οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου των Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων καθώς και ο Αθλητικός Αρκαδικός Σύλλογος « ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ », προσέφεραν Αρτοκλασία υπέρ υγείας και θείας βοηθείας πάντων των ευλαβών χριστιανών.

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι αρκετοί προσκυνητές ανέβηκαν στον εορτάζοντα Ναό, με τα πόδια, από το μονοπάτι του Βράχου της Αναλήψεως.

 

Σε αυτό τον Ιερό Βράχο οι πατέρες μας, οικοδόμησαν τον Πανίερο Ναό της Αναλήψεως, με μόνο σκοπό την πνευματική ανάταση των Χριστιανών μας.

 

΄Οπως ο Χριστός σαράντα ημέρες μετά την Ανάσταση του, ανεβάζει στους ουρανούς την ανθρώπινη φύση και ξαναδίδει στον άνθρωπο αυτό που του έλειπε: την δυνατότητα συνεχούς κοινωνίας με το Θεό, τη δυνατότητα υπερβάσεως της αμαρτίας και του θανάτου, τη δυνατότητα της σωτηρίας και της λυτρώσεως, έτσι και στο βράχο της Αναλήψεως, η ψυχή μας βρίσκει ένα απάνεμο πνευματικό λιμάνι, γαληνεύσεως και ξεγνοιασιάς από την δύσκολη καθημερινότητα.

 

Κατανοούμε λοιπόν το πόσο μεγάλη, σημαντική και με μια λέξη σωτήρια είναι για όλους τους Ορθοδόξους η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού.

 

Ανήμερα της Εορτής Πέμπτη 13η Ιουνίου, από τις 7:30 το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Πηγή: synodoiporia.blogspot.gr