Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ιερόσυλοι εισέβαλαν & διέρρηξαν την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Πέγειας στην Ξάνθη

17 Ιουνίου 2013

Ιερόσυλοι εισέβαλαν & διέρρηξαν την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Πέγειας στην Ξάνθη

agios-georgios-pegeiaΝέα διάρρηξη σημειώθηκε χθες σε εκκλησία στην Πάφο, αυτή τη φορά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Πέγειας, μετά τη σύλληψη εντός προσώπου, πριν μία εβδομάδα, για τη διάρρηξη τεσσάρων εκκλησιών (μια στην προσφυγική συνοικία Μουτάλου και τριών άλλων, στα ξωκλήσια των κοινοτήτων Κάθηκα, Έμπας και Μαραθούντας).

Η καταγγελία για τη διάρρηξη της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Πέγειας έγινε  από τον πρόεδρο της εκκλησιαστικής επιτροπής, ο οποίος –  όπως ανέφερε στην αστυνομία – η διάρρηξη πρέπει να συνέβη μεταξύ των ημερομηνιών 9ης με 16ης Ιουνίου.

Οι δράστες απέσπασαν από το ιερό της εκκλησίας ένα δισκοπότηρο, ένα σταυρό και ένα δισκάριο, όλα ασημένια, αξίας 300 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες εισήλθαν στην εκκλησία από την κεντρική είσοδο η οποία αφήνεται ανοικτή για τους προσκυνητές.
Ο αστυνομικός σταθμός Πέγειας εξετάζει την υπόθεση.

Φαίνεται πως γνώριζαν αρκετά οι άγνωστοι ιερόσυλοι που τρύπωσαν στον ανενεργό ναό του Αγίου Γεωργίου στο χώρο των κοιμητηρίων της Διομήδειας στην Ξάνθη, που μπορεί να μην λειτουργεί μετά την ανέγερση νέου αλλά παραμένει ανοιχτός για τους επισκέπτες.

Οι δράστες μπήκαν ανενόχλητοι μέσα και άρπαξαν όλα τα τάματα που είχαν αφήσει οι πιστοί στην εικόνα της Παναγίας, στην πλειοψηφία τους χρυσά και με μεγάλη συναισθηματική αξία. Ωστόσο, δεν πείραξαν καθόλου το παγκάρι, ίσως επειδή γνώριζαν όπως όλα δείχνουν ότι δεν περιείχε χρήματα!

Οι αστυνομικοί πήραν αποτυπώματα από τους χώρους που κινήθηκαν οι ιερόσυλοι και προσπαθούν να τους εντοπίσουν.

F6F879CE4CD4B9BB8D75C769196FBC53

Πηγή:romfea.gr