Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τάγμα αριστείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου

20 Ιουνίου 2013

Τάγμα αριστείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου

DSC00639Πρεσβεία Πολωνίας –

Ο Πρόεδρος της Πολωνικής Δημοκρατίας κ. Brοnislaw Komorowski, τιμώντας κατ΄αξίαν τον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, για την προσφορά του στην ανάπτυξη των ελληνο-πολωνικών σχέσεων αλλά και προς την νεολαία της Ορθοδόξου Πολωνικής Εκκλησίας, του απένειμε στις  6 Δεκεμβρίου 2012, τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος Τιμής της Πολωνικής Δημοκρατίας.DSC00620

Η περικόσμηση του τιμώμενου  έγινε από τον Πρέσβη της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Maciej Krych, σε ειδική τελετή την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013, στην έδρα της Πολωνικής Πρεσβείας στο Ψυχικό.

Ο Πρέσβης προσφώνησε τον τιμώμενο και τον παρουσίασε στους προσκεκλημένους, αναφερόμενος στις δράσεις του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο λαών καθώς και στην προσφορά του στην νεολαία.

Ο τιμώμενος αντιφώνησε, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Πολωνικής Δημοκρατίας για την υψηλή διάκριση, την οποία αφιέρωσε στην συνέχεια στους ανθρώπους που του δίδαξαν την αξία της προσφοράς στον συνάνθρωπο: στην μητέρα του Νικολέτα και στον πνευματικό του πατέρα Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Δαμασκηνό και ευχήθηκε για την ευλογία του πολωνικού έθνους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο κ. Στέλιος Ρούφος ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, οι πρέσβεις των χωρών: Σλοβακίας κ. Peter Michalko, Βουλγαρίας καEmilia Kraleva, Ρουμανίας κ.Razvan Junescu, Ουκρανίας κ.Volodymyr Shkurov και Γεωργίας κ. David Bakaradze, εκπρόσωπος του Κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Μάριου Μπέγζου, κληρικοί και συγγενείς του τιμωμένου.

DSC00623

DSC00636

DSC00664

DSC00696

DSC00704

Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Πολωνίας