Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Συμφωνία των εκπροσώπων των Πατριαρχείων Αντιοχείας και Ιεροσολύμων για το Κατάρ στην Αθήνα με διαμεσολάβηση του ΥΦΥΠΕΞ Κ. Τσιάρα

22 Ιουνίου 2013

Συμφωνία των εκπροσώπων των Πατριαρχείων Αντιοχείας και Ιεροσολύμων για το Κατάρ στην Αθήνα με διαμεσολάβηση του ΥΦΥΠΕΞ Κ. Τσιάρα

article_13542

Πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης για το εκκλησιαστικό ζήτημα του  Κατάρ επικράτησε τελικά στην συνάντηση σήμερα στην Αθήνα ανάμεσα στις  αντιπροσωπείες των Πατριαρχείων Αντιοχείας και Ιεροσολύμων, με τη συμμετοχή και  αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μετά από τη διαμεσολάβηση του  υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Τσιάρα.

Ο υφυπουργός  είχε απευθύνει πρόσκληση προς τις δύο πλευρές και το  Οικουμενικό Πατριαρχείο προκειμένου να έρθουν στην Αθήνα  και να συζητήσουν  γύρω από ένα τραπέζι σε βάθος και με ψυχραιμία το ζήτημα που δίχασε τους  τελευταίους μήνες τα δύο πατριαρχεία σχετικά με την δικαιοδοσία τους στο Κατάρ.

Κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΠΕΞ  υπό την προεδρία του κ. Τσιάρα, επικράτησε κατανόηση με αποτέλεσμα να  επιβεβαιωθεί ότι η κάθε Εκκλησία σέβεται τα όρια της δικαιοδοσίας της άλλης.

Παράλληλα οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να μεταφέρουν συγκεκριμένες  προτάσεις προς τις Ιερές Συνόδους της κάθε Εκκλησίας που υπηρετούν τον κοινό  στόχο ενότητας της Ορθοδοξίας.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των συνομιλιών ήταν ο υφυπουργός  ο οποίος μετά το πέρας της συνάντησης εξήρε το διαμεσολαβητικό ρόλο του  Οικουμενικού Πατριαρχείου και ευχαρίστησε για τη συμφωνία και για το  εποικοδομητικό κλίμα στο οποίο διεξήχθησαν οι συνομιλίες.

Σ. Αραβοπούλου
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ – ΑΜΠ
Κέρδος online  21/6/2013 19:14

 

Πηγή: http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1935453&nt=103