Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Σπιτικοί ζωμοί για το φαγητό σας

23 Ιουνίου 2013

Σπιτικοί ζωμοί για το φαγητό σας

IMG_0591-660x495

Γιατί να αγοράζετε έτοιμους ζωμούς για τα φαγητά σας και να μην χρησιμοποιείτε σπιτικούς;

Κάθε φορά που βράζετε το κρέας, τα πουλερικά ή τα λαχανικά σας, κρατήστε το ζωμό που περισσεύει από το φαγητό σας, σουρώστε το και αποθηκεύστε το σε παγοθήκες, ώστε να τον χρησιμοποιήσετε σε όποια φαγητά θελήσετε.

Για παράδειγμα, όταν θα βράσετε καλά το κοτόπουλο για να το κάνετε κοτόσουπα, μην πετάξετε το ζουμί του, αλλά κρατήστε το, όπως είπαμε, και προσθέστε το στα φασολάκια ή το ρύζι που θα μαγειρέψετε κάποια άλλη μέρα, αντί να βάλετε ζωμό που θα αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ.

Έτσι, η γεύση θα είναι πιο πλούσια, θα αποφύγετε τα συντηρητικά, ενώ θα κάνετε και οικονομία

Πηγή:ipop.gr