Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Φιλανθρωπική εκδήλωση στην Πάφο προς ενίσχυση των άπορων μαθητών

23 Ιουνίου 2013

Φιλανθρωπική εκδήλωση στην Πάφο προς ενίσχυση των άπορων μαθητών

mathitesΜια ξεχωριστή φιλανθρωπική καλλιτεχνική εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού τα Γυμνάσια  της Επαρχία Πάφου, Νικολαϊδειο Γυμνάσιο Πάφου, το Γυμνάσιο Αποστόλου Ανδρέα Έμπας, και το Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου μαζί με το μουσικό σχήμα του Κέντρου Νεότητας της Μητρόπολης Πάφου και την Πολιτιστική Κίνηση Γεροσκήπου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η συναυλία, υπό τον τίτλο “Που Δύσιν ως Ανατολήν, τραγούδια αλαργινής ψυχής”, θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Ωδείο Κάτω Πάφου, την ερχόμενη Τρίτη, 25 Ιουνίου και ώρα 8.00μμ.

Όπως ανέφερε ο καλλιτέχνης- μουσικός – Σωκράτης Τερπίζης που οργανώνει το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης- ενορχηστρώσεις – στην καλλιτεχνική φιλανθρωπική εκδήλωση θα συμμετέχουν φιλικά οι Ζαχαρίας Σπυριδάκης, Βασίλης Κετεντζόγλου και ο Κυριάκος Γεωργάλας.

Σύμφωνα με τον κ Τερπίζη, η εκδήλωση αποτελεί ένα αφιέρωμα στο ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι με τραγούδια από την Κύπρο, την Κρήτη, τη Θράκη, τη Μικρά Ασία, τον Εύξεινο  Πόντο, τα ελληνικά νησιά – νησιώτικα-  και ένα τραγούδι από την Αρμενία. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν και οι τρεις χορωδίες των τριών Γυμνασίων.

Ο σκοπός της εκδήλωσης, κατέληξε ο κ. Τερπίζης, είναι φιλανθρωπικός και όλα τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στους άπορους μαθητές των τριών Γυμνασίων του Νικολαϊδειου Γυμνασίου Πάφου, του Γυμνασίου Αποστόλου Ανδρέα Έμπας και του Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου.

Η μουσική φιλανθρωπική εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου.

Πηγή:onlycy.com