Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ψητά κολοκυθάκια µε πανσέτα και φιστίκια

23 Ιουνίου 2013

Ψητά κολοκυθάκια µε πανσέτα και φιστίκια

5834E7FF70D0743F46ED767E15EC8395

Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου

Συνταγή:Αποστοκάλης Γιάννης

ΥΛΙΚΑ  (για 4 άτοµα)

6 κολοκυθάκια µεσαίου µεγέθους

80 ml έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι χονδρό

8 φέτες καπνιστή πανσέτα ή µπέικον

2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισµένα

10 ντοµατίνια, κοµµένα στα 2

2 κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης, τα φυλλαράκια

1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί

 

Η πανσέτα θα χαρίσει την αλμύρα της στο φαγητό, οπότε μην το παρακάνετε με το αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ (έτοιμο σε 30 λεπτά)

Κόβουµε κατά µήκος τα κολοκυθάκια σε φέτες πάχους 0,5 εκ. Τα τοποθετούµε σε ένα ταψί, ραντίζουµε µε λίγο ελαιόλαδο, αλατίζουµε και ψήνουµε (στο γκριλ του φούρνου ή στην ψησταριά) για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν.

Σε κρύο τηγάνι, µε λίγο ελαιόλαδο, ψήνουµε την πανσέτα σε χαµηλή φωτιά, γυρίζοντάς την µόνο µία φορά, µέχρι να γίνει τραγανή. Τη βγάζουµε και την τοποθετούµε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Μόλις κρυώσει, την ψιλοκόβουµε.

Στρώνουµε µια λαµαρίνα µε λαδόκολλα και απλώνουµε τα φιστίκια Αιγίνης. Ψήνουµε στους 160°C (όχι στο γκριλ) για περίπου 10 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν. Τα σπάµε στο γουδί. Κόβουµε σε χονδρά, ακανόνιστα κοµµάτια τα κολοκυθάκια και τα βάζουµε σε ένα µπολ. Πιέζουµε τα ντοµατίνια σε ένα πιατάκι µε το χέρι µας, ώστε να βγάλουν τον χυµό τους και τα ρίχνουµε µαζί µε τον χυµό επάνω στα κολοκυθάκια.

Περιχύνουµε µε λίγο ελαιόλαδο και ξίδι, και πασπαλίζουµε µε φρέσκια ρίγανη, τα καβουρντισµένα φιστίκια και ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύουµε απαλά τα υλικά και γαρνίρουµε µε την ψιλοκοµµένη πανσέτα.

Πηγή:tovima.gr