Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Τσιζκέικ µε ανθότυρο, γιαούρτι και φράουλες

25 Ιουνίου 2013

Τσιζκέικ µε ανθότυρο, γιαούρτι και φράουλες

35B2A85EA8167F282E971D18C148DBCDΦωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή

Συνταγή: Σπύρος Αρτελάρης

 

Το ανθότυρο είναι ένα µαλακό τυρί που συνδυάζεται πολύ καλά µε τις φράουλες, αλλά και µε τα κεράσια και τα βατόµουρα

ΥΛΙΚΑ  (για 1 τσέρκι διαµέτρου 22 εκ.)

Για τη βάση

200 γρ. µπισκότα τύπου Digestive

100 γρ. βούτυρο, λιωµένο

Για την κρέµα

800 γρ. ανθότυρο

100 γρ. ζάχαρη άχνη

50 ml χυµός λεµονιού

100 γρ. γιαούρτι

300 ml κρέµα γάλακτος

10 γρ. φύλλα ζελατίνης

1 κ.σ. µέλι

½ κιλό φράουλες (για το γαρνίρισµα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάση: Χτυπάµε τα µπισκότα στο multi,
τα ανακατεύουµε µε το λιωµένο βούτυρο και απλώνουµε το µείγµα στο τσέρκι, φροντίζοντας η επιφάνειά του να έχει το ίδιο πάχος παντού.

Κρέµα

Στον κάδο του µίξερ ρίχνουµε το ανθότυρο και το χτυπάµε απαλά µε την άχνη, τον χυµό και το γιαούρτι, ώστε να µαλακώσει. Προσθέτουµε την κρέµα, χτυπάµε µέχρι να ενσωµατωθεί στο µείγµα και αποσύρουµε.

Σε ένα µπολ µε κρύο νερό µουλιάζουµε τα φύλλα της ζελατίνης, µέχρι να µαλακώσουν και να γίνουν εύκαµπτα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουµε το µέλι και διαλύουµε µέσα τα µαλακωµένα φύλλα της ζελατίνης. Ρίχνουµε το µείγµα του µελιού στο µείγµα του τυριού, οµογενοποιούµε καλά και στρώνουµε την κρέµα επάνω από τα µπισκότα. Βάζουµε το τσέρκι στο ψυγείο για 4-5 ώρες, ξεφορµάρουµε και γαρνίρουµε το γλυκό µε τις φράουλες, τις οποίες έχουµε κόψει στη µέση.

 

Πηγή: tovima.gr