Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Φλωρίνης Θεόκλητος: ”Η Πολιτεία έχει χρέος να πληρώνει την μισθοδοσία των κληρικών”

27 Ιουνίου 2013

Φλωρίνης Θεόκλητος: ”Η Πολιτεία έχει χρέος να πληρώνει την μισθοδοσία των κληρικών”

ΠΕΝΤΕΛΗ--ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ)(ΦΩΤΟ ΜΗΤΡΟΠ,.ΦΛΩΡΙΝΗΣ) --(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)Του Αιμίλιου Πολυγένη

Λάβρος για όλους εκείνους που υπονομεύουν την Εκκλησία, ήταν από άμβωνος ο Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος.

Ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια χειροτονίας άμισθου κληρικού στη Φλώρινα, μεταξύ άλλων ανέφερε: “Η πατρίδα μας, η ορθόδοξος Ελλάδα έχει δέκα χιλιάδες θέσεις εφημερίων και αυτή την στιγμή είναι καλυμένες μόνο οχτώ χιλιάδες.”

“Βεβαίως την μισθοδοσία του κλήρου την ανέλαβε η Πολιτεία, αλλά όχι χαριστικά γιατί από το 1821 μέχρι σήμερα η εκκλησία έδωσε στο κράτος το 96% της Εκκλησιαστικής περιουσίας”, πρόσθεσε ο κ. Θεόκλητος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Φλωρίνης υπογράμμισε ότι “η Εκκλησία έδωσε στο κράτος τη μισή Αθήνα για να εξυπηρετηθεί, αλλά και μετά την Μικρασιατική καταστροφή έδωσε χιλιάδες στρέματα σε όλη την Ελλάδα για τους πρόσφυγες που έχασαν τα σπίτια τους.”

“Το κράτος με τόση περιουσία που έλαβε από εμάς όχι μόνο θα μπορούσε να πληρώνει την μισθοδοσία των κληρικών αλλά και άλλους τόσους. Επίσης θα μπορούσε να κάνει περισσότερο φιλανθρωπικό έργο, από αυτό που κάνει σήμερα”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο δυναμικός Ιεράρχης.

Τέλος ο κ. Θεόκλητος στα εφημεριακά κενά, μεταξύ άλλων τόνισε: “Έχουμε τόσα κενά από ιερείς που μας εγκρίνουν μόνο μια θέση το χρόνο! Καταντήσαμε να έχουμε κληρικούς εθελοντές, αλλά δεν πειράζει και στο 21ο αιώνα υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με δίψα για τον Χριστό”.

Πηγή: romfea.gr