Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Χρυσό μετάλλιο για την Κύπρο στους Μεσογειακούς Η Ελένη Αρτυματά ύψωσε την Κυπριακή σημαία στον ουρανό της Μερσίνας

27 Ιουνίου 2013

Χρυσό μετάλλιο για την Κύπρο στους Μεσογειακούς Η Ελένη Αρτυματά ύψωσε την Κυπριακή σημαία στον ουρανό της Μερσίνας

artimata

Τεράστια επιτυχία για την Κύπρο μας με την Ελένη Αρτυματά να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 200μ στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας και να ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος στην Τουρκία!  

Στον τελικό των 200μ που διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης (26/06), η Ελένη Αρτυματά εξασφάλισε την πρώτη θέση με χρόνο 23.18’’, τερματίζοντας δυο μόλις εκατοστά του δευτερολέπτου μπροστά από την Ιταλίδα Λιμπάνια Γκρενό (23.20’’), η οποία εξασφάλισε το αργυρό μετάλλιο. Το χάλκινο μετάλλιο εξασφάλισε η Τουρκάλα Νιμέτ Καρακούς με 23.40’’. Η Άννα Ραμόνα Παπαϊωάννου τερμάτισε στην 5η θέση με χρόνο 23.66’’, που αποτελεί ατομικό ρεκόρ.

Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό στα 200μ για την Αρτυματά, η οποία είχε κερδίσει το χρυσό και στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα το 2009.

Το κίνητρό της

 

«Η κατάκτηση του χρυσού μέσα στην Τουρκία ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο για μένα», δήλωσε μετά τον αγώνα η  Ελένη Αρτυματά, τη στιγμή που ακόμη προσπαθούσε να προλάβει την αναπνοή της από την προσπάθεια στον τελικό. Περικυκλωμένη από τους Κύπριους δημοσιογράφους στη μικτή ζώνη, η 27χρονη είπε στις δηλώσεις της: «Ήμουν σίγουρη ότι θα ήμουν στα μετάλλια εδώ, αλλά δεν περίμενα να είναι τόσο εύκολη η πρώτη θέση. Ο πρώτος μου στόχος πλέον είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (σ.σ. στη Μόσχα τον Αύγουστο)».

 

Μετά τις δηλώσεις της στα ΜΜΕ, η Αρτυματά δεν χάλασε χατίρι για φωτογραφίες με τους δημοσιογράφους, ενώ δεν ξέχασε ούτε τη συναθλήτρια της Ραμόνα Παπαϊωάννου, την οποία αγκάλιασε.

 

Η νίκη της Κύπριας σπρίντερ έφερε την κυπριακή σημαία στη μέση του ιστού και τον Εθνικό Ύμνο να παίζει στα μεγάφωνα του τουρκικού σταδίου. Την απονομή στην αθλήτρια έκανε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Ουράνιος Ιωαννίδης.

 

200μ. – Τελικός:

Αθλήτρια Χρόνος

1. Ελένη Αρτυματά (Κύπρος) 23.18

2. Λιβάνια Γκρενό (Ιταλία) 23.20

3. Νιμέτ Καρακούς (Τουρκία) 23.40

4. Εστέλα Γκαρσία Βιλάλτα (Ισπανία) 23.65

5. Ραμόνα Παπαϊωάννου (Κύπρος) 23.66

6. Σαμπίνα Βέιτ (Σλοβενία) 23.75

7. Κριστίνα Ζούμερ (Σλοβενία) 23.75

8. Γρηγορία Κεραμιδά (Ελλάδα) 23.99

Πηγή: ikypros.com