Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο εορτασμός του Αποστόλου των εθνών Παύλου στην Κορινθία παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερονύμου

29 Ιουνίου 2013

KORINTHOS_PAULIA22

KORINTHOS_PAULIA1

KORINTHOS_PAULIA2

KORINTHOS_PAULIA3

KORINTHOS_PAULIA4

KORINTHOS_PAULIA5

KORINTHOS_PAULIA6

KORINTHOS_PAULIA7

KORINTHOS_PAULIA8

KORINTHOS_PAULIA9

KORINTHOS_PAULIA10

KORINTHOS_PAULIA11

KORINTHOS_PAULIA12

KORINTHOS_PAULIA13

KORINTHOS_PAULIA15

KORINTHOS_PAULIA14

KORINTHOS_PAULIA16

KORINTHOS_PAULIA17

KORINTHOS_PAULIA18

KORINTHOS_PAULIA19

Με θρησκευτική λαμπρότητα εορτάστηκε  και εφέτος η ιερή μνήμη του μεγάλου Αποστόλου των Εθνών Παύλου, ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος ,στην  Κορινθία.

Την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου  τελέσθηκε  Πανηγυρικός  Αρχιερατικός εσπερινός, στον οποίο  χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με την συμμετοχή Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και άλλων Μητροπολιτών.

Το παρών τους έδωσαν οι  Μητροπολίτες  Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς , Σισανίου και Σιατίστης κ. Πάυλος, Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμίας, Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος , Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος , Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος , εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος , Ιλίου κ. Αθηναγόρας , ο Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Αρχιγραμματέας  της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος  Διαυλείας κ. Γαβριήλ.

Κατά τον εσπερινό έψαλλε  η διεθνώς αναγνωρισμένη χορωδία «Εργαστήρι Ψαλτικής» υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Αθανασίου Παϊβανά .

Μετά το πέρας  του εσπερινού  και το κήρυγμα από τον Αρχιεπίσκοπο ακλούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αποστόλου Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Κορίνθου , καθώς και των Ιερών Λειψάνων εκ των εν Κορινθία Αγίων.

Παρών στο εσπερινό ήταν η στρατιωτική και τοπική ηγεσία του Νομού, καθώς κι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου  Πέτρος Τατούλης .

Πηγή: Ευάγγελος Μπουγιώτης