Γενικά Θέματα

Διπλή πρωτιά για τη Σαντορίνη – Σαρώνει η Ελλάδα στο trivago

1 Ιουλίου 2013

Διπλή πρωτιά για τη Σαντορίνη – Σαρώνει η Ελλάδα στο trivago

santorini (1)

Στην Ελλάδα βρίσκονται οι τέσσερις από τους πέντε δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχείων και καταλυμάτων trivago.

Πρώτος προορισμός και με διαφορά (δημοτικότητα 85) αναδείχθηκε το Ημεροβίγλι στη Σαντορίνη, ενώ στη δεύτερη θέση θέση είναι τα Φηρά.

Την τρίτη θέση κατέλαβε το Κάπρι της Ιταλίας με πολύ μικρή διαφορά από τα Χανιά που βρέθηκαν στην τέταρτη.

Την πεντάδα έκλεισε το Ρέθυμνο με δημοτικότητα 81, ενώ στη θέση 17 βρέθηκε ο Άγιος Νικόλαος Κρήτης.

Κρήτη και Σαντορίνη είναι άμεσα συνδεδεμένες με τη Μεσόγειο καθώς είναι τα δυο νησιά που έρχονται στο μυαλό των ταξιδιωτών στο άκουσμα της λέξης.

Τη λίστα συμπληρώνουν έξι προορισμοί από την Ιταλία, τέσσερις προορισμοί από την Ισπανία, δυο από τη Γαλλία και το Λάγκος της Πορτογαλίας.

Η έρευνα βασίστηκε στις κριτικές σε 39 διεθνείς πλατφόρμες της trivago και 160 διαφορετικές ιστοσελίδες κρατήσεων. Προϋπόθεση συμμετοχής ήταν οι προορισμοί να έχουν τουλάχιστον 5.000 κριτικές ο καθένας.

Εξυπακούεται ότι η διατήρηση της Ελλάδας στις πρώτες θέσεις των παγκόσμιων τουριστικών προορισμών είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προστασία του περιβάλλοντος, των θαλασσών, αλλά και τη σωστή φιλοξενία των ανθρώπων που επιλέγουν τη χώρας μας για τις διακοπές τους.

Πηγή:econews