Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η Ιερά Σύνοδος προειδοποιεί για την “Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση”

2 Ιουλίου 2013

Η Ιερά Σύνοδος προειδοποιεί για την “Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση”

 

imgres

Σε συνέχεια προηγούμενων προγραμματισμένων δραστηριοτήτων της, η νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» διοργανώνει μία ακόμη ευρείας κλίμακας προσηλυτιστική δραστηριότητα, με την ονομασία «Ιησούς του Ναυή 6», το χρονικό διάστημα 24 Ιουλίου -1 Αυγούστου, στους νομούς Καβάλας, Δράμας και Σερρών, με τη διανομή κειμένων της Καινής Διαθήκης, συνοδευομένων με  προσηλυτιστικά έντυπα.

Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», που ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα, θεωρεί την Ορθόδοξη πίστη ως «πνευματικά δεσμά αιώνων», όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, τονίζουμε ότι η Ορθόδοξη Πίστη δεν είναι χθεσινό κατασκεύασμα, δεν αποτελεί ιδεολόγημα μιάς κινήσεως, αλλά είναι η ίδια η Αποστολική παρακαταθήκη (Γαλ. α΄ 11-12. Α΄ Κορ. ιε΄1-3). Γι’ αυτή την πίστη ο απόστολος Παύλος τονίζει με έμφαση στους Γαλάτες: «Εάν ακόμα και ο άγγελος από τον ουρανό κηρύξει σε σας άλλο ευαγγέλιο διαφορετικό από εκείνο που σας κηρύξαμε, ας είναι ανάθεμα» (Γαλ. α΄ 8-9). Δηλαδή, μας προτρέπει να μην ακούμε κανέναν που δεν έχει σχέση με την Ορθόδοξη Πίστη.

Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, δηλαδή της Εκκλησίας, δεν έχουμε ανάγκη τις «προσφορές» των νεοφανών αιρετικών κινήσεων, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.

Πηγήromfea.gr