Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ταμπουλέ με ελληνική γεύση

3 Ιουλίου 2013

Ταμπουλέ με ελληνική γεύση


tampoule_me_elliniki_geusi

Υλικά

 

  • 200 γρ. πλιγούρι
  • 3 ντομάτες καθαρισμένες χωρίς σπόρια κομμένες κυβάκια
  • 2 αγγούρια χωρίς σπόρους ψιλοκομμένα με την φλούδα τους
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα με τα φύλλα τους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 2 ματσάκια φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
Μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα που μπορείτε να απoλαύσετε και σαν κυριώς πιάτο το καλοκαίρι.
  • Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το πλιγούρι και καλύπτουμε με χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστεί. Αφήνουμε για 10 λεπτά να απορροφήσει το νερό. Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το πλιγούρι, τις ντομάτες, τα αγγούρια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Βγάζουμε ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Πηγή:argiro.gr