Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Σε πειραματικό στάδιο φάρμακο για το σύνδρομο Ντάουν

4 Ιουλίου 2013

Σε πειραματικό στάδιο φάρμακο για το σύνδρομο Ντάουν

bloodtestΦαρμακευτική εταιρεία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αρχίσει σε πειραματικό στάδιο τη χορήγηση ενός φαρμάκου, το οποίο πιστεύεται ότι θα καλυτερεύσει την ποιότητα ζωής ατόμων με σύνδρομο Ντάουν.

Το φάρμακο ονομάζεται “Aricept” και συνήθως χορηγείται σε ασθενείς με νόσο Αλτζχάϊμερ. Σε πρώτο στάδιο θα χορηγηθεί σε άτομα με σύνδρομο Ντάουν στην ηλικιακή ομάδα των 15-39 ετών.

Με βάση επιστημονικές μελέτες έχει διαπιστωθεί ότι άτομα με σύνδρομο Ντάουν αρχίζουν από την εφηβεία και μετά να έχουν απώλεια συγχρονισμού κινήσεων και διαταραχές ύπνου. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι το νέο φάρμακο ενδεχομένως να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση των συμπτωμάτων αυτών παρέχοντας μια πιο καλή ποιότητα ζωής στα άτομα με αυτά. Ήδη άτομα που πάσχουν από Αλτζχάϊμερ και έχουν αυτά τα συμπτώματα, παρουσίασαν βελτίωση μετά τη χορήγηση του συγκεκριμένου φαρμάκου.

Σε πρώτη φάση το σκεύασμα θα χορηγηθεί σε άτομα με σύνδρομο Ντάουν σε 10 κλινικές σε όλη την Ιαπωνία. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί για τέσσερα χρόνια.

Πηγή:onlycy.com