Γενικά Θέματα

Πώς να κάνετε τα λαχανικά σας να διατηρηθούν φρέσκα περισσότερο;

15 Ιουλίου 2013

Πώς να κάνετε τα λαχανικά σας να διατηρηθούν φρέσκα περισσότερο;

2fd29ee8bd9eb2757d7883e2c740e707_MΈξυπνα τρικ για οικονομία και διάρκεια!

Δεν έχουμε παρά να δούμε το θέμα της οικονομία λίγο πιο σφαιρικά προκειμένου να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οικονομία στα ψώνια δεν κάνουμε μόνο αν έχουμε διπλοτσεκάρει τη λίστα του super-market.Θα πρέπει να φροντίσουμε τα φρούτα και λαχανικά μας διατηρώνστας τα σωστά, στις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να κερδίσουμε χρόνο και να μην μας χαλάσουν γρήγορα.

-Βάλτε στο ψυγείο σας κομμάτια από χαρτί κουζίνας σε διάφορα σημεία. Το αιθυλένιο, καταστρέφει τα λαχανικά πιο γρήγορα. Πολλά ψυγεία βγάζουν περισσότερο αιθυλένιο, κάτι που το χαρτί μπορεί να απορροφήσει σε ένα βαθμό.

-Κάντε μια λίστα με τους χρόνους ζωής του κάθε λαχανικού ή φρούτου και προσπαθήστε να καταναλώνετε πρώτα αυτά που χαλάνε πιο γρήγορα. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στο ίντερνετ. Μπορείτε να έχετε και ένα post-it στο ψυγείο που θα σας θυμίζει τι έχετε μέσα! Επίσης όταν βλέπετε πως τα φρούτα ζαρώνουν, μαγειρέψτε τα και φτιάξτε γλυκά! Αντίστοιχα τα λαχανικά κάντε τα σούπες ή ψήστε τα!

-Μην κόβετε τα λαχανικά σας αν δεν τα χρειάζεστε. Λαχανικά όμως όπως πιπεριές, κρεμμυδάκια και μαιντανό- μπορείτε να τα κόψετε και να τα κρατήσετε σε αεροστεγή σακουλάκια στην κατάψυξη.

-Τα οργανικά προïόντα είναι πιο υγιεινά σαφώς- δεν κρατάνε όμως πολύ. Επιλέξτε λοιπόν, ποια λαχανικά και φρούτα θα προτιμήσετε σε οργανικά και ποια όχι. Π.χ. ένα κρεμμύδι δεν θα είχε μεγάλη διαφορά, ενώ μία ντομάτα έχει μεγαλύτερη σημασία.

-Χρησιμοποιήστε ταπεράκια και αεροστεγή σακουλάκια. Μην αφήνετε τα τρόφιμα ανοιχτά στο ψυγείο.

-Ψάλτε το ψωμί του τοστ, ακόμη και το κανονικό- στο ψυγείο, τώρα ειδικά που είναι καλοκαίρι!

Πηγή: queen.gr