Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Το μεγαλύτερο κοπάδι δελφινιών που καταγράφηκε ποτέ, εντοπίστηκε στις ΗΠΑ [βίντεο]

16 Ιουλίου 2013

Το μεγαλύτερο κοπάδι δελφινιών που καταγράφηκε ποτέ, εντοπίστηκε στις ΗΠΑ [βίντεο]

dolphinsΕίναι γνωστό ότι τα δελφίνια ταξιδεύουν σε αγέλες, ωστόσο πρόσφατα, οι τουρίστες που βρίσκονταν στις ακτές της Καλιφόρνια είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα: το πέρασμα του μεγαλύτερου κοπαδιού δελφινιών που έχει καταγραφεί ποτέ μέχρι σήμερα.

Οι επιβάτες του τουριστικού σκάφους της εταιρίας Hornblower Cruises που έπλεε κοντά στις ακτές του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, είδαν το γιγαντιαίο κοπάδι να ακολουθεί το πλοίο καλύπτοντας απόσταση τουλάχιστον 7 ναυτικών μιλίων.

Το φαινόμενο αυτό είναι εντυπωσιακό και μοναδικό, αφού τα δελφίνια συνήθως ταξιδεύουν σε ομάδες των 200 ατόμων, ωστόσο είναι η δεύτερη φορά στα χρονικά που καταγράφηκε τόσο μεγάλος αριθμός δελφινιών να ταξιδεύουν μαζί.

Όπως εξήγησε η δρ, Σαρα Γουίλκιν, βιολόγος που ειδικεύεται στα θαλάσσια θηλαστικά, τα συγκεκριμένα δελφίνια ενδεχομένως βρέθηκαν κοντά στις ακτές του Σαν Ντιέγκο σε αναζήτηση τροφής καθώς η περιοχή είναι πλούσια σε καλαμάρια, ρέγγες και σαρδέλες.

Η πρώτη φορά που εντοπίστηκε γιγάντιο κοπάδι δελφινιών στην Καλιφόρνια ήταν ακριβώς ένα χρόνο πριν, το Φεβρουάριο του 2012, οπότε τώρα είναι πιθανό να πρόκειται για το δεύτερο πέρασμα του ίδιου κοπαδιού

Πηγή:  iefimerida.gr