Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Μητροπολίτης Προύσης στην Αλεξανδρούπολη

18 Ιουλίου 2013

Ο Μητροπολίτης Προύσης στην Αλεξανδρούπολη

elp1

Την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013 παρεπιδημών στην Αλεξανδρούπολη δια προσωπικούς λόγους, ο Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος από την Κων/πολη, χοροστάστησε στον Όρθρο και στην Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως π. Ειρηναίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Προύσης για την τιμή και την πνευματική χαρά της χοροστασίας εκ μέρους και του Μητροπολίτου μας και τον παρακάλεσε να απευθύνει λίγα λόγια στο εκκλησίασμα.

Ο Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, αφού ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο και δι’ αυτού τον Μητροπολίτη Άνθιμο, αναφέρθηκε στις ενέργειες που πραγματοποιούνται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο σχετικά με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, που ευρίσκεται εντός της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, της οποίας Μονής ο ίδιος είναι ηγούμενος, καθώς επίσης και στις ενέργειες που πραγματοποιεί, ως Μητροπολίτης Προύσης, με την αγορά δύο ιερών Ναών του 14ου και 9ου αιώνος, από τους Τούρκους στην Επαρχία Προύσης.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος και στην εορτή των Αγίων Πατέρων της εν Χαλκηδόνι Δ’ Οικουμενικής Συνόδου (451 μ.Χ.) και τις αιρέσεις που αντιμετώπισαν οι 630 θεοφόροι Πατέρες, τόνισε πως οι αιρέσεις αυτές δημιουργήθηκαν από την ευλάβεια κάποιων χριστιανών, που δεν μπορούσαν να κατανοήσουν πως ο Χριστός εκτός από τέλειος Θεός μπορεί να είναι και τέλειος άνθρωπος.

Προέτρεψε δε το εκκλησίασμα να προσέχουν όλοι διότι ο διάβολος δεν δείχνει πάντοτε το κακία του για να μας παραπλανήσει, αλλά ενδύεται μανδύα ευσεβείας και ξεστρατίζει τους χριστιανούς από το δρόμο του Θεού.

Μετά την απόλυση ο Μητροπολίτης Προύσης μοίρασε το αντίδωρο σε όλο το εκκλησίασμα.

 

 

Πηγή: http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/18024-2013-07-15-16-21-51