Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Ναζιανζού Θεοδώρητος: “Σήμερα προβάλλεται ο δωδεκαθεϊσμός και απορρίπτεται η χριστιανική πίστη”

21 Ιουλίου 2013

IMG_5858

IMG_5832

IMG_5837

IMG_5838

IMG_5840

IMG_5841

IMG_5845

IMG_5846

IMG_5847

IMG_5848

IMG_5850

IMG_5851

IMG_5854

IMG_5855

IMG_5859

IMG_5860

IMG_5861

IMG_5864

IMG_5888

IMG_5904

IMG_5906

IMG_5911

Με λαμπρότητα τελέστηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη ιερά μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, στο ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στον Τσακό Αγ. Παρασκευής.

Στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος, ως εκπρόσωπος Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων των όμορων ενοριών.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και ιδιαίτερα κατά την περιφορά της Αγίας Εικόνος στους δρόμους, όπου μαζί λιτανεύτηκαν τα λείψανα των Αγίων Αναργύρων και της Αγίας ενδόξου Αικατερίνης, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Αγ. Παρασκευής.

Ο Θεοφιλέστατος Ναζιανζού αφού ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του ναού, π. Σταύρο Γούλα, για την τιμή να συμμετάσχει στις εόρτιες εκδηλώσεις, αναφέρθηκε στην ασκητική μορφή του, ένσαρκου Αγγέλου, Προφήτη Ηλία, που είχε ως χαρακτηριστικό γνώρισμα την λιτή ασκητική ζωή και την μεγάλη πίστη προς τον Θεόν. ” Ήταν ένας ζηλωτής της πίστεως ο Προφήτης Ηλίας και είχε κοινωνία με τον Θεό, ενώ οι υπόλοιποι άνθρωποι επίστευαν σε ειδωλολατρικές θεότητες, θεότητες που κατασκεύασε η ανθρώπινη επινόηση. Και έτσι άρχισε ο εκπεσμός του ανθρώπινου γένους” ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Θεοδώρητος στάθηκε στο χαρακτηριστικό γεγονός της τότε εποχής, όταν ο Προφήτης Ηλίας αντιμετώπισε τους ειδωλολάτρες ιερείς του Βαάλ που ήθελαν να αποδείξουν την θεότητά του. “Σήμερα αγαπητοί μου αδελφοί ζούμε μία πνευματική σύγχυση, καθώς προβάλλεται ο αθεϊσμός, ο αγνωστικισμός, η ανθρωπολατρία, ο δωδεκαθεϊσμός και απορρίπτεται η χριστιανική μας θρησκεία. Όλα αυτά έχουν αποδειχθεί εδώ και αιώνες ότι ήταν κατασκευάσματα της ανθρώπινης επινόησης. Οι άνθρωποι κατάλαβαν ότι στο πρόσωπο του Χριστού είχανε την απάντηση στο ερώτημα περί της υπάρξεως του Θεού. Ο Θεός έγινε άνθρωπος, για να γίνει ο άνθρωπος Θεός.”

Ο κ. Θεοδώρητος έκλεισε λέγοντας πως “είναι λυπηρό που η νέα γενιά είναι μακριά από την πίστη, την ελπίδα και το βαθύτερο νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης. Είναι θλιβερό να βλέπεις τόσους ανθρώπους να λυγίζουν μπροστά στις δυσκολίες της ζωής, να απελπίζονται και να θέτουν τέλος στη ζωή τους, ενώ άλλοι πάλι να πάσχουν από κατάθλιψη. Αυτό δείχνει σε ποιο πνευματικό αδιέξοδο πορεύεται η κοινωνία μας. Και σας καλώ, αδελφοί μου, ως πιστά τέκνα της Εκκλησίας να είμαστε κοντά στην Εκκλησία για να παίρνουμε μηνύματα ζωής, να μην χάνουμε το χαμόγελό μας και απογοητευόμαστε”.

Του Σπύρου Παπαγεωργίου