Γενικά Θέματα

Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

23 Ιουλίου 2013

Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

DSC_0044

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και παρούσια πλήθους προσκυνητών, τελείται αυτή την ώρα στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου ιερά αγρυπνία για την εορτή των Αγίων Βατοπαιδινών Πατέρων.

Στην ιερά αγρυπνία χοροστατεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, συγχοροσταντούντων των Ηγουμένων των Ιερών Μονών Βατοπαιδίου Εφραίμ, Ξενοφώντος Αλεξίου και Παντοκράτορος Γαβριήλ.

Νωρίτερα στο Συνοδικό της Μονής ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ Γαβριήλ, ενώπιον των μοναχών και των προσκυνητών μίλησε για το έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Συνοδικό σύστημα ως επιτυχημένο μοντέλο της Εκκλησίας.

Στην συνέχεια μίλησε ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Ξενοφώντος Αρχιμ. Αλέξιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός της μεταφοράς της εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου, και στην ιδιαίτερη ευλογία που έχει η Ι.Μ. Ξενοφώντος να φιλοξενεί αυτή την θαυματουργή εικόνα την οποία, όπως είπε, θα πρέπει να ευχαριστούμε και τους Βατοπαιδινούς πατέρες.

Από την πλευρά του ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ ευχαρίστησε τον Επίσκοπο και τους Ηγουμένους για την παρουσία τους, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ο οποίος όπως είπε χαρακτηριστικά επιτελεί ένα σημαντικό και αθόρυβο έργο.

Τέλος ο Επίσκοπος Γαβριήλ προσέφερε στον Ηγούμενο Γέροντα Εφραίμ, έναν επιστήθιο σταυρό σε ένδειξη σεβασμού και αγάπης.

DSC_0109

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Του Αιμίλιου Πολυγένη 

Πηγή: romfea.gr