Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Μακαριώτατ​ος στη Ρωσία με την ευκαιρία της 1025ης επετείου εκχριστιαν​ισμού των Ρως

23 Ιουλίου 2013

Ο Μακαριώτατ​ος στη Ρωσία με την ευκαιρία της 1025ης επετείου εκχριστιαν​ισμού των Ρως

9580

Η Α.Μ. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΠ’ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ 1025ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΡΩΣ

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, αναχωρεί από τον αερολιμένα Λάρνακας, τη Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 και ώρα 14:55΄, (πτήση SU 2073), μεταβαίνοντας στη Μόσχα, όπου θα συμμετέχει στους εορτασμούς της Εκκλησίας της Ρωσίας για την 1025η επέτειο εκχριστιανισμού των Ρως.

Σημειώνεται ότι, πέραν από τους εορτασμούς, που θα πραγματοποιηθούν στην Μόσχα, ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του θα παραστούν στους εορτασμούς, που διοργανώνει η Εκκλησία της Ρωσίας, στο Κίεβο (Ουκρανία) και στο Μίνσκ (Λευκορωσία).

Κατά την διάρκεια των εορτασμών στις πιο πάνω χώρες, οι Εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών, θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Poutin, τον Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Viktor Yanukovych, καθώς και από τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας κ. Alexander Lukashenko.

Τον Μακαριώτατο θα συνοδεύουν o Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, ο Διάκονος Κυπριανός Κουντούρης και ο Διευθυντής του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου κ. Χρίστος Κουκλιώτης. 

Στην Κύπρο ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του θα επιστρέψουν την Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 και ώρα 18.45΄ (πτήση Β2 883).

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,          16 Ιουλίου 2013.