Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Γεώργιος το όνομα του νεογέννητο​υ μικρού πρίγκιπα

25 Ιουλίου 2013

Γεώργιος το όνομα του νεογέννητο​υ μικρού πρίγκιπα

baby4

Και το όνομα του βασιλικού μωρού… Τζορτζ Αλεξάντερ Λούις!

Μπορεί οι περισσότεροι Βρετανοί να πήγαν… κουβά όταν στοιχημάτιζαν ότι το μωρό της Kate και του William θα ήταν κορίτσι, αλλά πήγαν… ταμείο όσον αφορά στο όνομα, αφού ο Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge τους επιβεβαίωσαν και αποφάσισαν να βγάλουν το μωρό τους Τζορτζ!  Τα αποκαλυπτήρια έγιναν με ανακοίνωση που εξέδωσε το παλάτι του Κένσιγκτον, αφότου ο τρίτος κατά σειρά διάδοχος του βρετανικού θρόνου πήγε βολτούλα με τους γονείς του στους παππούδες Middleton. Και τα τρία ονόματα είχαν παιχτεί αρκετά στα στοιχήματα, αν και το φαβορί ήταν το Τζορτζ. Τζορτζ σημαίνει αγρότης και εργάτης της γης. Είναι ένα πολύ δημοφιλές όνομα το οποίο είχαν άλλοι έξι βασιλιάδες της Αγγλίας. Θεωρείται λοιπόν μια ασφαλής επιλογή που συμβολίζει τη συνέχεια της βασιλικής δυναστείας. Μάλιστα Τζορτζ ονομαζόταν και ο πατέρας της βασίλισσας Ελισάβετ και μ’ αυτόν τον τρόπο ο William και η Kate τιμούν και την γιαγιά τους.

240713204608_8005

Το Αλεξάντερ σημαίνει προστάτης των ανθρώπων. Είναι ένα όνομα πολύ δημοφιλές στη Σκοτία, όπου ο Αλεξάντερ ΙΙΙ υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ηγεμόνες της χώρας, ενώ γίνονται και συνειρμοί με τον Μέγα Αλέξανδρο.

240713204608_8457

Τέλος το Λούις, που παιζόταν πολύ χαμηλά στα στοιχήματα σημαίνει σπουδαίος πολεμιστής και έχει μεγάλη σημασία για τον οίκο του Windsor, προς τιμήν του αγαπημένου θείου του πρίγκιπα Καρόλου, Λόρδου Λούις Μάουντμπάτεν, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον IRA το 1979. Μάλιστα το Λούις είναι και το τελευταίο από τα τρία μεσαία ονόματα του William. ​

 

Πηγή: http://www.sigmalive.com/news/international/57231