Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Πρόγευμα εργασίας για άπορους μαθητές και όταν τα σχολεία είναι κλειστά

26 Ιουλίου 2013

Πρόγευμα εργασίας για άπορους μαθητές και όταν τα σχολεία είναι κλειστά

download (1)

Πρωτοβουλία ΔΗΣΥ –

Πρόγευμα για τους άπορους μαθητές των σχολείων μας παγκύπρια και κατά την διάρκεια που τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι κλειστά, ήταν το θέμα συζήτησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, μετά από πρωτοβουλία του κυβερνώντος κόμματος.

 

Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στη σύσκεψη 108 χιλιάδες, 185 μαθητές δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης έχρηζαν οικονομικής υποστήριξης τη σχολική χρονιά 2012-2013, στοιχεία που καταδεικνύουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και την ανάγκη η στήριξη των μαθητών αυτών να συνεχίζεται και κατά τις σχολικές διακοπές.

 

Αν για άλλες εποχές ο εθελοντισμός ήταν πολυτέλεια, σήμερα είναι αναγκαιότητα, επεσήμανε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, με την υπουργό εργασίας να δηλώνει ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να σταθεί δίπλα στους άπορους μαθητές και σε όλους όσοι βοηθούν σε αυτήν την αναγκαία κοινωνική δράση.

 

Η επίτροπος για την προστασία του παιδιού Λήδα Κουρσουμπά ανέφερε σε δηλώσεις της μετά τη σύσκεψη ότι αυτή η προσπάθεια είναι η έμπρακτη εκδήλωση έγνοιας για τα παιδιά.

 

Με βάση τα στοιχεία του Δεκεμβρίου 2012, 5 χιλιάδες 734 μαθητές στηρίχθηκαν με σχολικό πρόγευμα, ενώ εκκρεμούν άλλες 2 χιλιάδες 700 αιτήσεις.

 

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης ο επίτροπος εθελοντισμού, εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής, του υπουργείου παιδείας και μη κυβερνητικών οργανώσεων και οι σύνδεσμοι γονέων.

 

Όλοι οι φορείς συμφώνησαν πως η διαπίστωση για ολόχρονη στήριξη των άπορων μαθητών με το σχολικό πρόγευμα είναι κάτι που πρέπει να γίνει πραγματικότητα, την ίδια στιγμή που οι αιτήσεις από άπορες οικογένειες συνεχίζουν να αυξάνονται.

 

ΠηγέςMEGA TV –cytoday.eu