Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τελεσίγραφ​ο ΡΚΚ στον Ρ.Τ.Ερντογ​άν ανάβει φωτιά στην Τουρκία: “Μέχρι 15/10″…

27 Ιουλίου 2013

Τελεσίγραφ​ο ΡΚΚ στον Ρ.Τ.Ερντογ​άν ανάβει φωτιά στην Τουρκία: “Μέχρι 15/10″…

PKKfightersXL

Τελεσίγραφο έστειλε ο ίδιος ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν μέσω επιστολής των συνηγόρων του, αλλά και το στρατιωτικό σκέλος του ΡΚΚ στην τουρκική κυβέρνηση με το οποίο τους δίνει προθεσμία “να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινήσουν και πάλι οι επιχειρήσεις κατά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και στόχων στρατηγικής σημασιας εντός του τουρκικού εδάφους”.

Στα “συμφωνηθέντα” περιλαμβάνονται μεταρρυθμίσεις υπέρ του κουρδικού πληθυσμού και χρονοδιάγραμμα απελευθέρωσης του ίδιου του Α.Οτσαλάν.

‘Ηταν μια αναμενόμενη εξέλιξη αφού η κυβέρνηση του Ρ.Τ.Ερντογάν μετά την πρόσφατη εξέγερση στο εσωτερικό δείχνει αποδιοργανωμένη και στο εξωτερικό έχει εισπράξει αρκετές “φάπες”, τόσο στην Συρία, όσο και στην Αίγυπτο που έχει βρεθεί να υποστηρίζει τους ισλαμιστές ενάντια στη νόμημη κυβέρνηση.

Τυχόν επανέναρξη του αντάρτικου σε μία στιγμή που οι Κούρδοι της Συρίας έχουν στην ουσία ανακηρύξει αυτόνομες περιοχές στην Βόρεια Συρία, στα σύνορα με το τουρκικό Κουρδιστάν και ετοιμάζονται να ανακηρύξουν την ανεξαρτησία τους, θα είχε τρομακτικές επιπτώσεις στην τουρκική ασφάλεια και εδαφική ακεραιότητα.

Πέρσι τέτοια εποχή με την βοήθεια των Κούρδων της Συρίας, το ΡΚΚ είχε καταγάγει μεγάλες νίκες και είχε καταφέρει να αποκόψει και να καταλάβει εν μέρει μεθοριακές πόλεις…

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την Έλληνα υπουργό εξωτερικών Ε.Βενιζέλο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Α.Νταβούτογλου είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν επρόκειτο να δεχθεί η Τουρκία ανεξάρτητο κουρδικό κράτος στα συριακά εδάφη…

 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr