Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Κερκύρας Νεκτάριος: ”Ζούμε σε μια εποχή όπου οι πάντες μας έχουν απογοητεύσ​ει”

28 Ιουλίου 2013

Κερκύρας Νεκτάριος: ”Ζούμε σε μια εποχή όπου οι πάντες μας έχουν απογοητεύσ​ει”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας στην περιοχή της Κασσιώπης επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013.

Ο Σεβασμιώτατος κάθησε στο μεσημεριανό τραπέζι με τα παιδιά και είχε την ευκαιρία να χαρεί τα τραγούδια, τις σκέψεις τους και τους προβληματισμούς τους, αλλά και να συζητήσει μαζί τους για την κρίση της εποχής μας, όπως επίσης και για την μαρτυρία που η Εκκλησία δίνει στη νέα γενιά.

Απευθυνόμενος στις κοπέλες του Γυμνασίου και του Λυκείου, που απαρτίζουν την τέταρτη κατασκηνωτική περίοδο για το φετινό καλοκαίρι, ο Σεβασμιώτατος τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ζούμε σε μια εποχή όπου οι πάντες μας έχουν απογοητεύσει. Παρόλα αυτά, στην κατασκήνωση, όπως και στην Εκκλησία εν γένει, καταφέρνουμε να διατηρούμε τη χαρά, την ελπίδα, την έμπνευση, την δημιουργικότητα και κυρίως την αγάπη. Αυτό γίνεται γιατί ζούμε την παρουσία του Χριστού. Αυτή είναι η αποστολή της Εκκλησίας. Όχι απλώς να καταδείξει την πίστη στους ανθρώπους, αλλά να προσφέρει το Χριστό ως την μοναδική ελπίδα να ξεπεραστεί η κάθε είδους κρίση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Πηγή: http://romfea.gr/ieres-mitropoleis/18258-2013-07-28-18-00-08