Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Κωνσταντιν​ούπολη: Ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας συναντήθηκ​ε με αξιωματούχ​ους της MIT

31 Ιουλίου 2013

Κωνσταντιν​ούπολη: Ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας συναντήθηκ​ε με αξιωματούχ​ους της MIT

salih muslim

Κωνσταντινούπολη.

Ο αρχηγός του κόμματος της Δημοκρατικής Ενότητας του Κουρδιστάν της Συρίας, Σαλίχ Μουσλίμ είχε αρκετές συναντήσεις στην Κωνσταντινούπολη με ανώτερους αξιωματούχους του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (MIT) και εκπροσώπους του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Μιλιέτ, ο Σαλίχ Μουσλίμ δήλωσε ότι η προσωρινή 
επίσκεψή του έγινε κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά δεν συναντήθηκε μαζί του.
Έφθασα στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιουλίου, ύστερα από πρόσκληση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Σκέφθηκα ότι θα ήταν πιο κατάλληλο και βολικό να μιλήσω πρόσωπο με πρόσωπο με τους Τούρκους αξιωματούχους. Δεν έχω συναντηθεί με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά είχα επαφές με εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών και οι συνομιλίες ήταν θετικές. Το κεντρικό ενδιαφέρον των συνομιλητών μου ήταν τα γεγονότα που συμβαίνουν στη Συρία και αυτά που επηρεάζουν την Τουρκία. Είναι απαραίτητο να έχουμε έναν αποτελεσματικό διάλογο. Για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις και οι εσφαλμένες κριτικές», είπε ο αρχηγός  των Κούρδων της Συρίας στην τουρκική εφημερίδα.