Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Eπιστολή προς τον Αρχεπίσκοπο και την Δ.Ι.Σ. από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλο για το θέμα της αργίας της Κυριακής.

5 Αυγούστου 2013

Eπιστολή προς τον Αρχεπίσκοπο και την Δ.Ι.Σ. από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλο για το θέμα της αργίας της Κυριακής.

379182_10151506271789363_1204741949_n

 

 

Αριθμ.  Πρωτ. 748                               Eν Βούλᾳ τη   10η   Ιουλίου   2013
Προς
τον Μακαριώτατον Πρόεδρον
της Ιερᾶς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος,
Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος
κ. κ. Ι Ε Ρ Ω Ν Υ Μ Ο Ν
Εις  Αθήνας
            Μακαριώτατε άγιε Πρόεδρε,
                                               Χαίρετε εν Κυρίῳ πάντοτε !
            Επί τη συμπληρώσει 1700 ετών από της υπογραφής του Διατάγματος των Μεδιολάνων, οι ανά την Οικουμένην χριστιανοί, αναμιμνησκόμεθα μετ΄ευγνωμοσύνης και της διατάξεως εκείνης, του Θεοστέπτου Βασιλέως και Ισαποστόλου Αγίου Κωνσταντίνου,  καθ΄ην, η ημέρα της Κυριακής, καθιερώθη ως ημέρα αργίας, δια τους
            Αιώνας και αιώνας διελθόντες υπό το ευλογημένον τούτο καθε-στώς, δυσάρεστον έκπληξιν προξενεί και εις ημάς η ταχεία προώθησις υπό της Ελληνικής Πολιτείας Νομοθετήματος, δι΄ ου καταργείται η ισχύουσα κατά την Κυριακήν, αργία των εμπορικών καταστημάτων.
            Όθεν, δια του παρόντος, αιτούμεθα την έκτακτον σύγκλησιν της  Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα ημερησίας διατάξεως, την αργίαν της Κυριακής, υπέρ του συμφέροντος της Ελληνικής Κοινωνίας και των πατρώων Παραδόσεων της  φιλτάτης Πατρίδος ημών.
            Ωσαύτως, παρακαλούμεν δια την συζήτησιν εις την αυτήν έκτακτον σύγκλησιν της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και των φλεγόντων θεμάτων του μαθήματος των Θρησκευτικών και  των Μεταμοσχεύσεων οργάνων, άτινα χρονίζουν.
            Μετά βαθυτάτου σεβασμού ασπαζόμενοι Υμετέραν Σεπτήν Δεξιάν, διατελούμεν.
                                         Ελάχιστος εν Επισκόποις
†  Ο  Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης