Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Πικρή γεύση για το τι θα λένε οι Ρώσοι όταν «φύγει» πήρε ο Γκορμπατσόφ

11 Αυγούστου 2013

Πικρή γεύση για το τι θα λένε οι Ρώσοι όταν «φύγει» πήρε ο Γκορμπατσόφ

ti-tha-lene-oi-rosoi-gia-to-thanato-tou-eide-o-gkormpatsof

Πικρή γεύση για το τι θα λένε οι Ρώσοι όταν «φύγει» πήρε ο Γκορμπατσόφ

Μόσχα: Το «ο νεκρός δεδικαίωται» μάλλον δεν έχει αντίστοιχο στα ρωσικά ρητά: Τα σχόλια που ακολούθησαν την ψευδή αναγγελία του θανάτου του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ (λόγω χακαρίσματος σε ρωσικό πρακτορείο) δείχνουν με τον σαφέστερο τρόπο το μένος που προκαλεί ο τελευταίος ηγέτης της ΕΣΣΔ σε μερίδα του ρωσικού πληθυσμού και έδωσαν στον 82χρονο μία εικόνα του τι θα λένε οι συμπατριώτες του όταν έρθει το τέλος.

Και αυτά που θα λένε δεν θα είναι καθόλου κολακευτικά. Ο χαρακτηρισμός που επαναλαμβάνεται περισσότερο στα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι «προδότης» ενώ πάρα πολλοί Ρώσοι δεν δίστασαν να βρίσουν τον Γκορμπατσόφ τα πρώτα, υποτίθεται, λεπτά μετά τον δήθεν θάνατό του.

Μία σχολιάστρια, ενδεικτικά, στο mail.ru κατηγορεί τον «προδότη Γκορμπατσόφ» πως πούλησε για «30 αργύρια» την ΕΣΣΔ. Όσο για τους κληρονόμους του, λέει πως ο τέως ηγέτης είναι τόσο πλούσιος που τα εγγόνια του θα έχουν να τρώνε για είκοσι χρόνια.

H διάψευση της είδησης δεν κατεύνασε τα πνεύματα: «Ζει ακόμη ο προδότης που μισεί όλη η χώρα;» ρωτά ένας, «καλύτερα που δεν πέθανες, να σε δικάσει το δικαστήριο του λαού» γράφει άλλος, ενώ δεν λείπουν και τα αστεία πως ο Γκορμπατσόφ «δεν θα πεθάνει ποτέ, γιατί ο διάβολος φοβάται πως τότε θα καταρρεύσει κι η κόλαση».

Πολλές αναφορές είναι χτυπήματα κάτω από τη μέση, όπως σχολιάζει το Spiegel: «Τι κρίμα που δεν πέθανε», «να τον πατήσει οδοστρωτήρας», «πέθανε σκύλε, όσο πιο γρήγορα γίνεται», «θα έρθουμε στην κηδεία σου για να φτύσουμε στο φέρετρο».

Στη διάψευση του θανάτου του, ο Γκορμπατσόφ είχε αναφέρει: «μάταια το ελπίζουν. Είμαι ζωντανός και είμαι καλά».

Πηγή: news.in.gr

See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-kosmos/47/157206/pikri-geysi-gia-to-ti-tha-lene-oi-rosoi-otan-fygei-pire-o-gkormpatsof#sthash.J9Tw2GT0.niqE8xfm.dpuf