Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ταχύπλοα περιπολικά δύο τύπων, προμήθεια για την Κύπρο

12 Αυγούστου 2013

Ταχύπλοα περιπολικά δύο τύπων, προμήθεια για την Κύπρο

Cypriot-Port-Police

Με δύο διεθνείς μειοδοτικούς διαγωνισμούς η Αστυνομία Κύπρου και ειδικότερα η Μονάδα Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας ενισχύει και αναβαθμίζει τον στόλο των πλωτών μέσων της ώστε να ανταποκριθεί πληρέστερα στις νέες απαιτήσεις επιτήρησης και αστυνόμευσης που δημιουργεί η έναρξη της αξιοποίησης των υποθαλάσσιων ενεργειακών πόρων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά τη «ναυπήγηση και Προμήθεια Πέντε (5) Ταχύπλοων Περιπολικών Ακάτων Εξολοκλήρου από Αλουμίνιο, καθώς επίσης οι δοκιμές/μετρήσεις των σκαφών και εκπαίδευση στη χρήση και στη συντήρηση». Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 12,5 εκατ. ευρώ και η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή προσφορών είναι η 20η Σεπτεμβρίου 2013.

Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά την «κατασκευή και προμήθεια τεσσάρων (4) Ταχύπλοων Περιπολικών Σκαφών Ημίπνευστου Τύπου με Άκαμπτη Γάστρα Αλουμινίου και Κλειστή Γέφυρα, καθώς επίσης οι δοκιμές/μετρήσεις των σκαφών και εκπαίδευση στη χρήση και στη συντήρηση».

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ και η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή προσφορών είναι η 9η Σεπτεμβρίου 2013.

 

 

Πηγή: http://www.defence-point.gr/news/?p=81949