Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ομάδες περιφρούρησης ναών από κοινότητες της Πάφου

13 Αυγούστου 2013

Ομάδες περιφρούρησης ναών από κοινότητες της Πάφου

naoipafos

Οι συνεχείς διαρρήξεις και κλοπές από εκκλησίες σε χωριά της επαρχίας Πάφου, έχουν ωθήσει ήδη ορισμένες κοινοτικές Αρχές στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για προστασία των ιερών ναών.

Όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στον «Φ» ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ομάδες περιφρούρησης συγκροτούνται ήδη σε κοινότητες με στόχο τη φύλαξη των ναών από τους ιερόσυλους διαρρήκτες.

«Είναι γεγονός ότι το φαινόμενο των διαρρήξεων και κλοπών από τους ιερούς ναούς της επαρχίας μας έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις το διάστημα αυτό, ίσως επειδή πολλοί άλλοι Κύπριοι βρίσκονται στην Πάφο για τις διακοπές τους και οι διαρρήκτες βλέποντας τόση κίνηση στις κοινότητες και τους ναούς, σκέφτονται ότι θα έχουν μεγαλύτερη λεία», τόνισε ο Πάφου Γεώργιος.

Ο Μητροπολίτης Πάφου αποκάλυψε ότι συγκεκριμένες κοινότητες της επαρχίας Πάφου προχωρούν σε αυτοοργάνωση για αντιμετώπιση του φαινομένου.

Όπως είπε, έχει αποφασισθεί από κοινότητες όπως φυλάττονται τις μέρες αυτές των διακοπών και της πολυκοσμίας οι ιεροί ναοί τους με εθελοντική εργασία κατοίκων.

«Μερικές κοινότητες», εξήγησε ο Πάφου Γεώργιος, «αποφάσισαν όπως οργανωθούν ομάδες κατοίκων που εκ περιτροπής θα αναλάβουν τη φύλαξη των ναών. Θα βρίσκονται και μέσα και έξω από τους ιερούς ναούς, καθόλη τη διάρκεια της κάθε νύχτας, σε μια προσπάθεια να συλλαμβάνουν επ’ αυτοφώρω τους δράστες των διαρρήξεων και κλοπών».

 

Πηγή: http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/18443-2013-08-09-10-03-22